RG 19: Djokovic simán jutott a nyolcaddöntőbe

Novak Djokovic harmadik fordulós mérkőzését is magabiztosan abszolválta. A szerb teniszező három játszmában győzte le az olasz Salvatore Carusót. 

Novak Djokovic eddig ellentmondást nem tűrően menetelt az idei Roland Garroson és harmadik körös mérkőzésén sem lehetett másra számítani. Az olasz Salvastore Caruso eddig nagyon szépen menetelt, már bravúrosnak számított, hogy az előző fordulóban szettveszteség nélkül elbánt a hazai közönség előtt játszó Gilles Simonnal.

Az első játszmában Djokovic hamar megszerezte a break előnyt. Caruson nem látszott az idegesség, aki az adogatása elvesztése után partiban tudott maradni a világelsővel, azonban a break labdáit nem tudta kihasználni. A második játszmától kezdődően mutatkozott meg leginkább a két játékos közötti különbség. A legfőbb különbség a break labdák kihasználásában volt, hiszen Djokovic a második szettben makulátlan adogatójátékai mellett, azonnal lecsapott a lehetőségekre. A harmadik játszmában pedig miután a szett elején három break labdát is hárított, 2-2 után már nem engedélyezett több játékot az egyébként tisztességesen helyt álló Carusonak.

Djokovicnak az olasz Caruso legyőzése sem jelentett különösebb gondot
Kép forrása: asia.eurosport.com

Novak Djokovic ellenfele a nyolcaddöntőben a német Jan-Lennard Struff lesz. A horvát Borna Coric ugyan vezetett 2-1-re is a szetteket tekintve, majd a döntő szettben 7-6-nál a győzelemért adogathatott, mégsem tudott nyerni. Struff végül döntő szett 11-9-el jutott tovább egy 4 óra 25 perces heroikus küzdelemben.

A harmadik forduló eredményei: 

Novak Djokovic ( 1 )-Salvatore Caruso 6/3 6/2 6/2

Jan-Lennard Struff-Borna Coric ( 13 ) 4/6 6/1 4/6 7/6(1) 11/9

Kiemelt kép forrása: oann.com