RG 19: Serena Williams is búcsúzott Párizsban

Újabb meglepetés a hölgyek versenyében! Serena Williams ugyanis nem élte túl a harmadik kört, Sofia Kenin két szettben ejtette ki. 

A mai napon Serena Williamsre az első komolyabb erőpróba várt, hiszen honfitársa Sofia Kenin legyőzése már nem tűnt a legegyszerűbb feladatnak. A 23-szoros Grand Slam bajnoknak eddig első mérkőzésén voltak kisebb problémái, majd könnyen jutott tovább, honfitársának az előző körben plusz pihenő jutott, hiszen Bianca Andreescu sérülés miatt visszalépett.

Érezhető volt, hogy komoly gondban lehet Serena Williams, hiszen az első szettben rengeteg hibával játszott. 15 ki nem kényszerített hibája nem sok jót eredményezett számára, hiszen 2-2-őt követően zsinórban 4 elbukott játékkal elvesztette viszonylag simán az első szettet. Serena a második szettben hamar break hátrányba került és csupán akkor lehetett a szurkolóinak a feltámadásában reménykedni, amikor visszabreakelte Kenint. Az idősebb amerikai azonban nem igazán találta a ritmust, ki nem kényszerített hibáit képtelen volt csökkenteni, rengeteg ajándék pontot adott az amúgy is igen precízen játszó honfitársának. Kenin 6-5-nél kapta meg a lehetőséget, hogy lezárja a mérkőzést, amit break labda hárítása után meg is tett. A következő körben az amerikai ellenfele az ausztrál Ashleigh Barty lesz. A torna nyolcadik kiemeltje ugyanis mindösszesen 4 játékot veszített a német Andrea Petkoviccal szemben.

Sofia Kenin két szettben győzte le a 23-szoros Grand Slam bajnokot
Kép forrása: independent.co.uk

A harmadik forduló eredményei:

Sofia Kenin-Serena Williams ( 10 ) 6/2 7/5

Ashleigh Barty ( 8 )-Andrea Petkovic 6/3 6/1

Amanda Anisimova-Irina Begu 7/6(6) 6/4

Aliona Bolsova Zadoinov-Ekaterina Alexandrova 6/2 7/5

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com