RG 19: Thiem ismét túlórázott, Del Potro könnyedén jutott tovább

Kialakult a nyolcaddöntő mezőnye a férfiaknál a felső ágon. Thiem újra csak szettveszteség árán harcolta ki a továbbjutást, Del Potro viszont hengerelt. 

Dominic Thiem úgy tűnik berendezkedett az idei Roland Garroson a négy szettes találkozókra, ugyanis Pablo Cuevas ellen is minimális túlórára kényszerült. Az osztrák teniszező miután felébredt a kezdeti break hátrányt követően, magabiztosan vezetést szerzett. Arra viszont nem tudott ügyelni, hogy megússza szettveszteség nélkül a találkozót, hiszen a második szettben már második alkalommal a lehető legrosszabbkor veszítette el az adogatását, Cuevas 6/4-el egyenlített. A folytatásban Thiem átvette az irányítást, könnyedén hozta a harmadik szettet. A negyedik szettben is már megvolt a break előny a tavalyi döntősnek, azonban Cuevas nem adta olyan könnyen a győzelmet Thiemnek. Az osztrák viszont még mielőtt nagyobb baj lehetett volna, 6-5-nél elvette az uruguayi adogatását, 2 óra 38 perc játékot követően továbbjutott. Az osztrák a nyolcaddöntőben egészen biztosan nem élvezheti a francia közönség támogatását, mivel Gael Monfilssal csap össze. A 14. kiemelt teniszező a mai mérkőzését három szettben abszolválta, az eddig bravúros győzelmeket produkáló Antoine Hoanggal szemben.

Thiem harmadik meccsét is négy szettben nyerte meg
Kép forrása: kfgo.com

Juan Martin Del Potro az ausztrál Jordan Thompsonnal találkozott a harmadik fordulóban. Tandill tornya nehéz mérkőzésen volt túl Nishioka ellen, ahol kisebb sérülést is összeszedett. Ezen a mérkőzésen viszont sem a fáradtság, sem a sérülés jelei nem látszódtak az argentinon, aki magabiztos győzelemmel került be a nyolcaddöntőbe. Az első szettben a második break előnyét már nem pazarolta el, majd a folytatásban megingás nélkül, esélyt sem adott ellenfelének. Del Potro 6/4-re nyerte a második játszmát, majd a harmadik szettben lenullázta Thompsont. A tavalyi elődöntős a következő fordulóban már egészen biztosan komolyabb erőpróbára számíthat. A nyolcaddöntős ellenfele ugyanis Karen Kachanov lesz, aki sima három szettben búcsúztatta Martin Klizant.

Del Potro könnyed győzelemmel jutott a legjobb 16 közé

A harmadik forduló eredményei: 

Dominic Thiem ( 4 )-Pablo Cuevas 6/3 4/6 6/2 7/5

Gael Monfils ( 14 )-Antoine Hoang 6/3 6/2 6/3

Karen Khachanov ( 10 )-Martin Klizan 6/1 6/4 6/3

Juan Martin Del Potro ( 8 )-Jordan Thompson 6/4 6/4 6/0

Kiemelt kép forrása: asia.eurosport.com