RG 19: Makk Péter továbbjutott, Nagy Adrienn búcsúzott

Megkezdődött a juniorok küzdelme Párizsban. Makk Péternek a fiúk egyesében sikerült abszolválni az első kört, Nagy Adrienn viszont a lányok szingli versenyében vereséget szenvedett. 

Makk Péter már bemelegedett rendesen a párizsi viadalra, hiszen két meccset megnyert a selejtezőben. A 18 éves játékos első mérkőzésén a 14. kiemelt, japán Shunsuke Mitsuival csapott össze. Az első szettet Makk nagyon magabiztosan 6/1-re nyerte meg, majd a második játszmában az utolsó pillanatban megmenekült a döntő játszmától, végül 7/5-el lezárta a találkozót. Makk Péter a következő fordulóban a francia Nicolas Tepmach ellen játszik.

Nem alakult viszont ennyire jól a juniorok között az idén párosban Australian Open győztes Nagy Adrienn első fordulója a Roland Garroson, a spanyol Emma Navarroval szemben. Az első játszmában a magyar lány ugyan visszajött dupla break hátrányból, azonban 5-3-nál ismét saját szervája mögött került szetthátrányba. A második játszma igen kaotikusra sikeredett. 5 break és rengeteg további kihasználatlan break labda jellemezte ezt a szakaszt, amit végül a spanyol tudott 6/4-re megnyerni.

Fiú egyes 1. forduló eredménye: 

Makk Péter-Shunshuke Mitsui ( 14 ) 7/5 6/1

Lány egyes 1. forduló eredménye: 

Emma Navarro ( 8 )-Nagy Adrienn 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: tenisz-palya.hu