RG 19: Stephens nyerte a nap slágermeccsét

Kialakult a negyeddöntő párosítása az alsó ágon a hölgyek versenyében. Stephens két szettben verte a korábbi Roland Garros győztest. 

A nap slágermérkőzése egyértelműen a tavalyi finalista és a 2016-os győztes összecsapása volt. Sloane Stephens az előző körben igen csak megszenvedett, a spanyol pedig Towsend elleni döntő szettes meccse óta magabiztosan menetelt. Villámrajtot vett Muguruza, aki rögtön break előnyben kezdte a találkozót. Az viszont némileg megnyugtathatta Stephenst, hogy egy nagyon hosszú játékot követően öt break labdát hárítva elkerülte a dupla break hátrányt. Innentől kezdve megfordult az első szett, Stephens 3-1-es hátránya után zsinórban 4 játékot nyert, majd 1-1 break váltást követően fogadóként nyerte az első szettet az amerikai. A második játszmában rendkívül stabil adogatójátékok voltak terítéken, azonban 4-3-nál kissé váratlanul Stephens elnyerte ellenfele adogatását. Stephens bár nagyon hasonló adogatójátékot produkált a mérkőzés megnyeréséért szerválva, mint két napja Hercog ellen, ezúttal két szettben lezárta a találkozót. A tavalyi döntős azzal a Johanna Kontával találkozik, aki 2015 óta idén tudott először meccset nyerni a főtáblán Párizsban, de rögtön negyeddöntős. A brit teniszezőnő a nyolcaddöntőben magabiztosan búcsúztatta a 23. kiemelt Donna Vekicet.

Stephens nyerte a korábbi Grand Slam bajnokok csatáját
Kép forrása: eurosport.com

Az alsó ág másik két mérkőzésén már egészen biztosan lesz egy meglepetés elődöntős az idei Roland Garroson. A negyeddöntőben ugyanis Marketa Vondrousova és Petra Martic mérkőzik meg egymás ellen. Vondruasova nagyon könnyedén győzte le két szettben a pénteken heroikus csatát megnyerő Anastasija Sevastovát. A cseh teniszezőnő pályafutása első Grand Slam negyeddöntőjébe mindösszesen két játékot veszítve jutott be. A 31. kiemelt Petra Martic pedig megnyerte az idegek harcát Kaia Kanepivel szemben. Petra Martic pedig szetthátrányból fordított az észt Kaia Kanepi ellen. A horvát teniszezőnő nyerte az idegek harcát a döntő szettben, hiszen 4-3-as hátrányban 4 break labdát hárított, majd a következő két játékot 1 pont elvesztésével jutott a legjobb 8 közé.

Petra Martic pályafutása első Grand Slam negyeddöntőjére készülhet
Kép forrása: rolandgarros.com

A nyolcaddöntő eredményei: 

Sloane Stephens ( 7 )-Garbine Muguruza ( 19 ) 6/2 6/4

Johanna Konta ( 26 )-Donna Vekic ( 23 ) 6/2 6/4

Marketa Vondrousova-Anastasija Sevastova ( 12 ) 6/2 6/0

Petra Martic ( 31 )-Kaia Kanepi 5/7 6/2 6/4

A negyeddöntő párosítása: 

Sloane Stephens ( 7 )-Johanna Konta ( 26 )

Marketa Vondrousova-Petra Martic ( 31 )

Kiemelt kép forrása: sport.francetvinfo.fr