Federer is megszólalt a Serena-Dominic Thiem incidens kapcsán

A svájci a maga diplomatikus módján félreértésként értelmezi a Roland Garroson történteket

Emlékezetes, hogy a szombati, Pablo Cuevas elleni győzelme után Dominic Thiem német nyelvű sajtótájékoztatóját meg kellett szakítani Serena Williams miatt. Az amerikai sztár a Sofia Kenintől
elszenvedett váratlan veresége után éppen akkor érkezett interjúra, amikor Thiem még anyanyelvén válaszolt az újságírók kérdéseire. Mivel a többi médiahelyiséget nem lehetett használni, a szervezők úgy döntöttek, kitessékelik Thiemet, hogy Serena elkezdhesse saját sajtótájékoztatóját.
Az osztrák érthető módon sérelmezte, és keresetlen szavakkal illette ezt a bánásmódot, majd kiviharzott a teremből.

Az ügyben most megszólalt Roger Federer is, aki alapvetően szerencsétlen, vicces félreértésnek tartja az ügyet, mégis inkább Thiemnek ad igazat a vitában:
“Teljesen megértem Dominic felháborodását. Ő a 4. a világranglistán, ráadásul győztes mérkőzés után érkezett a sajtótájékoztatóra. Nem lett volna szabad hátrányt szenvednie egy, már kiesett játékos miatt. Ha én elvesztettem volna a Leonardo Mayer elleni meccsemet, biztosan előreengedem őt a sajtótájékoztatón, hiszen nekem van időm pihenésre. Azt gondolom, ez lett volna helyes.”

Federer szerint ha technikai, vagy egyéb problémák miatt nem lehetett igénybe venni az összes médiaszobát, a szervezőknek inkább az öltözőben kellett volna tartaniuk Serenát ahelyett, hogy az interjúhelyszínre viszik. Így elkerülhető lett volna ez a kínos jelenet.

Mind Federer, mind Dominic Thiem ott van a legjobb nyolc között a salakos Grand Slamen. Előbbi a mai napon honfitársával, az egyre jobb formába lendülő Stan Wawrinkával találkozik, utóbbi pedig szerdán Karen Khachanovval játszik az elődöntőért.

A kiemelt kép forrása: tennistonic.com