RG 19: Babosék visszavágtak Stosuréknak Melbourne-ért

Babos Tímea és Kristina Mladenovic bejutott a Roland Garros elődöntőjébe. A magyar/francia kettős egy végletekig kiélezett meccsen győzte le a Stosur/Zhang duót. 

Már az előző kör is igen csak nehézkes volt Baboséknak, hiszen rendesen megszenvedtek a továbbjutásért Friedsam és Siegemund ellen. Újabb komoly feladat várt rájuk, hiszen azzal a Samantha Stosur/Shuai Zhang duóval csaptak össze, akik ellen az Australian Open döntőjében vereséget szenvedtek, szóval visszavágásra volt némi indok.

A mérkőzést Babosék kezdték viszonylag jobban, rögtön break előnybe kerültek, ám ez nem jelentett túlságosan sokáig nagyobb fórt nekik. Stosurék az első adandó lehetőségre lecsapva visszabreakeltek, majd az első szettben igen hamar átvették végleg az irányítást. Az ötödik kiemelt első breakjét követte egy újabb, fogadóként pedig már nem nyílt újabb esély Mladenovicék számára. A második játszmában viszont nem volt olyan adogatójátéka Stosurnak és Zhangnak, ahol a második kiemelt duó ne jutott volna el break lehetőségig, Babosék pedig csupán 1 játékot veszítettek ebben a szettben. A döntő játszmát Stosurék szerezték meg először a break előnyt, azonban 4-2-nél egy hosszú játék végén az magyar/francia duó visszajött. A Tiebreakig már magabiztos adogatójátékokat produkált mind a két páros. A mindent eldöntő rövidítésben végig Babosék teniszeztek előnyben, 6-3-nál pedig a második mérkőzéslabdájukat kihasználták, 2 óra 5 perces meccsen kerültek a legjobb 4 közé.

Babos és Mladenovic óriási harcban győzte le az idei Australian Open bajnokokat
Kép forrása: wtatennis.com

Babos Tímea és Kristina Mladenovic így visszavágott a Melbourne-i döntőben elszenvedett vereségért a Stosur/Zhang kettősnek. Az elődöntős ellenfelükre egyelőre még várnak, ami a Mertens/Sabalenka-Kichenok/Ostapenko mérkőzés győztese lesz.

A mérkőzés végeredménye: 

Babos Tímea/Kristina Mladenovic ( 2 )-Samantha Stosur/Shuai Zhang ( 5 )  3/6 6/1 7/6(3)

Kiemelt kép forrása: 24.hu