Negyeddöntők, na még egyszer – Roland Garros kibeszélő, 12. nap

Megrögzött szokásunknak eleget téve a francia nyílt teniszbajnokság ideje alatt is biztosítunk számotokra napi kibeszélőt, ahol lehetőségetek van szurkolással és eszmecserével színesíteni a nap eseményeit.

A tegnapi nap ment a levesbe, sajnos Párizsban még mindig nincs tető, de ez elvileg a közeljövőben változik…addig is él, amit tegnap írtunk, be is szúrom alulra. Plusz egyéni meccset ma nem rendeznek, vagyis a női elődöntők holnapra csúsztak át – így Keys, Barty, Halep és Anisimova jelentős hátrányban van a másik ághoz képest, ahol Konta és Vondrousova már az elődöntőjükre várnak. Vagyis a felső ágon ha valaki győzni szeretne, zsinórban 3 napon kellene 3 mérkőzést megnyernie.

Hasonlóan lépéselőnyben van Rafael Nadal és Roger Federer, az ő elődöntőjük eredetileg is péntekre volt tervezve. Viszont ha Thiem és Khachanov illetve ha Djokovic és Zverev belebonyolódnak esetleg egy ötszettes mérkőzésbe, az pénteken még jó eséllyel a lábukban lehet…

Reméljük nem ezen fog múlni, és az eső sem szól többet közbe.

Elérkeztünk a negyeddöntők második napjához. Ezúttal a hölgyek kezdik a versengést, 12:00-tól a Chatrier-n a tavalyi győztes Simona Halep játszik a 17 éves (!) Amanda Anisimovával, míg a Lenglen-on Keys – Barty meccs kerül megrendezésre.

A női meccsek után következnek a férfi meccsek, 14:30 magasságában. A Chatrier-n Novak Djokovic – Alexander Zverev meccs lesz. Salakon lepte már meg Zverev Djokovicot, kérdés, hogy ezt 3 nyert szettre is meg tudja-e tenni, ami egyben a Grand Slam áttörést is jelentené a németnek. A Lenglen-on Dominic Thiem játszik Karen Khachanovval, Thiem zsinórban a 4. évében juthat be az elődöntőbe Párizsban, míg az orosz az első Grand Slam elődöntős szereplését szeretné elérni.

A nap teljes programja:

12:00 Simona Halep – Amanda Anisimova
12:00 Madison Keys – Aeshliegh Barty
ezt követően
Novak Djokovic – Alexander Zverev
Dominic Thiem – Karen Khachanov

Ne feledkezzetek meg tippjátékunkról, melyre itt tudtok tippelni a meccsek kezdetéig, és az 5. fordulóban egy teniszütőt nyerhettek. Az 5. forduló eredményeit az esti órákban tesszük közzé az oldalon.

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com / Julien Crosnier / FFT