RG 19: Makk Péter legyőzte Lorenzo Musettit!!!

Makk Péter óriási bravúrt hajtott végre Párizsban! A magyar teniszező ugyanis a negyeddöntőbe kerülésért kiejtette az első kiemelt Lorenzo Musettit. 

A legnehezebb kihívás várt Makk Péterre a délelőtt folyamán, hiszen az első kiemelt, Australian Open bajnok Lorenzo Musetti volt az ellenfele a magyar játékosnak. A mérkőzést az olasz kezdte break előnyben, amiből Makk azonnal visszajött. A break labdák sokasága ellenére a Tiebreakig már tűzszünet volt, ahol egy szoros rövidítést követően Makk szerzett vezetést. A második játszma első két játéka döntő befolyással bírt a szett további részére. Musetti rögtön elvette ellenfele adogatását, majd a hárított break labdát követően már nem adott több esélyt Makknak. A döntő szett első három játéka mind a fogadóé lett, ami Makk Péter szempontjából nem volt pozitív, azonban az olasz nem bírta végig tartani előnyét. Az idegek harcát végül Makk bírta jobban, aki 5-5-nél hárított 4 break labdát, fogadóként pedig az első mérkőzéslabdát kihasználva kiejtette nagy meglepetésre az első kiemeltet.

Makk Péter tehát legyőzte az idei Australian Open bajnokát egy végletekig kiélezett mérkőzésén. A magyar teniszező még nem pihenhet, hiszen az elődöntőbe kerülésért szintén a mai napon játszik az amerikai Martin Damm ellen.

Kiemelt kép forrása: huntennis.hu