A 39. Fedal – Roland Garros kibeszélő, 13. nap

Megrögzött szokásunknak eleget téve a francia nyílt teniszbajnokság ideje alatt is biztosítunk számotokra napi kibeszélőt, ahol lehetőségetek van szurkolással és eszmecserével színesíteni a nap eseményeit.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy szurkolói szempontból a régóta nem látott salakos Federer – Nadal lesz az idei Garros csúcsa. Na de ne szaladjunk előre.

A napot a női elődöntőkkel kezdjük, ahol Bartyn kívül abszolút meglepetés emberek szerepelnek. 11 órától párhuzamosan startolnak a lányok, a Lenglen-on Barty – Anisimova, a Simonne-Mathieu- n Konta – Vondrousova meccsekkel. Mindegy, hogy ki jut be a döntőbe, mindenképp új GS bajnoknőt avatunk. (Hajrá Anisimova!)

Ezt követően, 12:50 magasságában érkezik Federer és Nadal a Chatrier pályára, már persze ha az égiek is így akarják. Az egymás elleni 23-15 Nadalnak, igaz, az utolsó 5 meccsüket a svájci nyerte. A legutóbbi Rafa sikerig a 2014-es AO elődöntőig kell visszamennünk, salakon utoljára pedig 2013-ban, Rómában találkoztak, ahol sima Nadal győzelem született. A legutóbbi meccsük Párizsban 2011-ben volt, amikor az órási szériában levő Djokovicot verte Federer az elődöntőben, a döntő pedig 4 játszmában lett a spanyolé.

Az oddsmesterek most nem sok sanszot adnak Federernek, Nadal győzelmére 1.10-es, Federer sikerére több mint 6-szoros pénzt ajánlanak. Felvezetésképp pedig olvassátok el Írókéz kiváló bevezetőjét, aztán dőljetek hátra. Nem biztos, hogy lesz még Garros meccsük.

A Fedal után következik a másik elődöntő, ahol a világelső Novak Djokovic játszik Dominic Thiemmel. Djokovic még játszmát sem bukott a héten, félgőzzel jutott el a döntőig. Thiem botladozott az első héten, de a 4. forduló óta pazar játékot hoz. Pár hete Madridban találkoztak, akkor 7-6 7-6-ra a szerb nyert, mindkét szettben brékhátrányból. Nem lepődünk meg, hogy ha ez lesz az izgalmasabb párosítás. Kérdés, Thiem végre felnő-e a feladathoz, hogy egy top formában levő Big3 tagot megállítson.

Ne feledkezzetek el tippjátékunkról se, melynek végjátékára itt tudtok tippelni. A meccsekhez jó szórakozást kívánunk!

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com