RG 19: Babos és Mladenovic magabiztosan jutott döntőbe

Babos Tímea és Kristina Mladenovic döntőt játszhat Párizsban. A magyar/francia kettős két sima szettben került a fináléba. 

Babos Timiék harcias küzdelemben élték túl a negyeddöntőt Stosurék ellen, a döntőbe vezető út utolsó állomásán a hatodik kiemelt Elise Mertens/Aryna Sabalenka duót kellett legyőzni.

A mérkőzést remekül kezdték Timiék, akik nem tétlenkedtek sokat a találkozó elején, és rögtön break előnybe kerültek. Mertensék a következő játékban visszajöhettek volna, azonban ők nem tudták megragadni a saját esélyüket. Ráadásul 4-2-es hátrányban ismét elvesztették az adogatásukat, a második kiemelt kettős pedig 6/2-vel szettelőnybe került. A második játszma hasonlóan jól kezdődött Baboséknak, majd a folytatásban is megmutatták, hogy nem kérdéses ki kerül a fináléba. A belga/fehérorosz páros a második felvonásban csupán egy játékot tudott nyerni, Babosék 1 óra 15 perc alatt megnyerték a mérkőzést.

Babos és Mladenovic egy lépésre a második közös Grand Slam győzelemtől
Kép forrása: wtatennis.com

Babos Tímea és Kristina Mladenovic tehát zsinórban harmadszor jutottak Grand Slam döntőbe. Magyar játékos egyébként 33 év után nyerhet újra női párosban ( 1986-ban Temesvári Andrea diadalmaskodott Martina Navratilova oldalán). A fináléban Babosék a Ying-Ying Duan/Seisei Zheng kínai kettőssel mérkőznek meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Babos Tímea/Kristina Mladenovic ( 2 )-Elise Mertens/Aryna Sabalenka ( 6 ) 6/2 6/1

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com