RG 19: Megvan Babos Tímea és Kristina Mladenovic második közös Grand Slam győzelme

Babos Tímea és Kristina Mladenovic újra Grand Slam győzelmet ünnepelhetett együtt. Babosék a Roland Garros döntőjét meggyőző játékkal nyerték meg a kínai Ying-Ying Duan/Saisai Zheng kettőssel szemben. 

Babos Tímea és Kristina Mladenovic rögös úton jutott a fináléba. Nem az elődöntő volt a legnehezebb akadály számukra, hanem Friedsamék és főleg a negyeddöntőben az félelmetes játékerőt képviselő Stosur/Zhang duó búcsúztatása. A kínai párosra nem igazán lehetett számítani, hogy döntőbe jutnak, azonban mindenképp figyelemre méltó, hogy a negyeddöntőben Dabrowski és Xu, az elődöntőben pedig a Flipkens/Larsson kettős gratulálhatott nekik.

A mérkőzés elején a kínaiak kezdtek veszélyesebben, azonban a játszma szempontjából kulcsfontosságúnak számított, hogy a magyar/francia kettős három break labda hárításával megőrizte Mladenovic adogatását. Babosék 3-2-re vezettek, ahol több agresszív pont után egy kettős hibának köszönhetően jutottak break lehetőséghez, amit Mladenovic remek ütemű röptéjével kihasználtak. A következő játékban Mladenovic kiválóan adogatott, 5-2-nél pedig mérhetetlenül pontos elütésekkel fogadóként zárták le Timiék a játszmát. Babosék megállíthatatlanul robogtak előre, 2-0-val kezdtek, azonban Mladenovic nem igazán találta az első adogatásait, oda lett a break előny. A kínaiak viszont adogatóként továbbra sem bizonyultak túl hatékonynak, a következő játékban újra break labdája volt a második kiemeltnek, ahol Babos Timi egy egyenes alapvonal csatát meg Zhenggel szemben. Innentől kezdve már nem nagyon volt visszaút a kínaiak számára, hiszen fogadóként nem kaptak újabb esélyt. Babos és Mladenovic 5-3-ra vezettek, amikor Babos Tímea adogathatott a Grand Slam győzelemért. Duanék az első mérkőzéslabdát még Zheng bátor egyenes nyerőjével hárították. A  másodiknál viszont Zheng fonákja szélesre ment Timi adogatásából, Babosék két szettben magabiztosan megnyerték a találkozót.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic megérdemelten nyerték meg a Roland Garrost
Kép forrása: rtl.fr

Babos Tímea és Kristina Mladenovic tehát második Grand Slam győzelmüket szerezték meg közösen a tavalyi Australian Open diadal után. Két elbukott finálé ( 2018 US Open, 2019 Australian Open ) után újra a dobogó legtetejére állhatott a magyar/francia kettős, Kikinek egyébként ez már a második Roland Garros győzelme női párosban ( 2016-ban Caroline Garciával tudott diadalmaskodni ). A Grand Slam győzelem mellett ráadásul a világranglistára is öröm lesz pillantani, hiszen Mladenovic ezzel a győzelemmel világelső lesz holnaptól, Timi pedig mögötte a második helyre jön fel.

A döntő végeredménye: 

Babos Tímea/Kristina Mladenovic ( 2 )-Ying-Ying Duan/Saisai Zheng 6/2 6/3 

Kiemelt kép forrása: asia.eurosport.com