Fucsovics Márton számára ismét Raonic volt a végállomás Stuttgartban

Fucsovics Márton a negyeddöntőben búcsúzott Stuttgartban. A magyar játékost tavalyhoz hasonlóan a kanadai Milos Raonic búcsúztatta.

Fucsovics Márton ezúttal egy körrel később mérkőzött meg a kanadai Milos Raoniccal Stuttgartban. Tavaly a korábbi wimbledoni döntős a második fordulóban viszonylag simán nyerni tudott.

A kanadai két igen határozott nyerővel jelezte ellenfelének, hogy elkezdődött a mérkőzés. Erre Fucsovicsnak egy kettős hiba volt a reakciója, benne volt a pakliban, hogy ez a könnyelműség sokba kerülhet Marcinak. Raonic részéről a kezdetektől jöttek a bombasztikus szervák és szinte rögtön a hálónál volt. Ezzel a magyar játékos kevés alkalommal tudott bármit is kezdeni az első játszmában. Raonic 88 %-ban nyerte a pontokat első adogatások mögött, és csupán egy break labdát kellett hárítania. A második szettben Fucsovics már sokkal jobban adogatott és egy darabig tudta hozni a saját szerváját. 3-3-nál azonban a támadásai a szerva után nem voltak elég élesek, a hálónál pedig rendre nem tudott pontot nyerni. Raonic a break után pedig továbbra is hozta a tőle jól megszokott játékát és kíméletlenül lezárta a meccset. A torna hatodik kiemeltje az elődöntőben egy fiatalabb generációhoz tartozó honfitársával csap össze, miután Felix Auger-Aliassime három Tiebreakes meccsen búcsúztatta Dustin Brownt.

Fucsovics a negyeddöntőben búcsúzott Stuttgartban
Kép forrása: sclate.com

Az alsó ágon nem történt különösebb meglepetés. A nap első mérkőzésén az olasz Matteo Berrettini két szettben legyőzte az amerikai Denis Kudlát. A németeknek pedig még mindig maradt olyan játékosuk, akinek a hazai tornagyőzelemért szoríthatnak, mivel Jan-Lennard Struff két szettben kiejtette a francia Lucas Pouillet.

A negyeddöntő eredményei: 

Felix Auger-Aliassime ( 7 )-Dustin Brown 7/6(3) 6/7(2) 7/6(2)

Milos Raonic ( 6 )-Fucsovics Márton 6/4 6/4

Jan-Lennard Struff-Lucas Pouille 6/4 6/4

Matteo Berrettini-Denis Kudla 6/3 6/3

Kiemelt kép forrása: mercedescup.de