Auger-Aliassime és Berrettini döntőzik Stuttgartban

Kialakult a döntő párosítása Stuttgartban. Az olasz Berrettini elkeserítette a német szurkolókat, még Auger-Aliassimenek nem kellett ma játszania. 

Ma csak egy mérkőzést kapott a stuttgarti nagyérdemű a kettő helyett. A német közönségnek legalább annyi jutott, hogy gőzerővel buzdítsa a hazai színekben versenyző Jan-Lennard Struffot. Nem volt egyszerű dolga a warsteini születésű teniszezőnek, hiszen Matteo Berrettini bombaformáról tett tanúbizonyságot ezen a héten.

Struff kezdte nagyobb elánnal a mérkőzést, és hamar el is jutott két break labdáig. Berrettini azonban remekül állta a sarat, bár az kétségtelen, hogy főleg a második break lehetőségnél Struff keze is szerepet játszott az adogatása megőrzésében. A németnek voltak ebben a játszmában viszonylag egyszerű hibái, ami alól az olasz break labdája sem volt kivétel. Berrettini 3-3-nál elvette ellenfele adogatását, saját szerváit pedig maximális kontroll alatt tartva megnyerte az első szettet. A második szett elején az olasz került közel a német adogatásaihoz, azonban a lehetőségei mind a két alkalommal szertefoszlottak. 5-5-ig magabiztos adogatójátékok, majd a Struffnak a lehető legrosszabbkor jött egy rövidzárlat. Ebben a szettben eddig sem tudott túlságosan sok fogadópontot nyerni Struff, Berrettini egy semmire megnyert szervajátékkal zárta le a találkozót. Matteo Berrettni két szettes győzelmének köszönhetően holnap harcba szállhat karrierje harmadik ATP trófeájáért.

Berrettini megérdemelten jutott fináléba Stuttgartban
Kép forrása: mercedescup.de

A mérkőzés végeredménye: Matteo Berrettini-Jan-Lennard Struff 6/4 7/5 

Az idei budapesti torna győztese ekkor még nem tudhatta, hogy nem kell órákat várnia, hogy fény derüljön arra, ki lesz az ellenfele a holnapi döntőben. A kanadai generációs csata ugyanis elmaradt. Milos Raonic elmondása szerint reggel érezte felkelésnél, hogy valami nincsen rendben. Később kiderült, hogy az idősebb kanadait hátsérülés hátráltatta a mai szereplésében és elővigyázatosságból inkább a visszalépés mellett döntött. Felix-Auger Aliassime így játék nélkül ott van a holnapi fináléban, aki idei harmadik kísérletét teszi meg Rio de Janeiro és Lyon után pályafutása első ATP tornagyőzelmének megszerzésére.

Auger-Aliassime játék nélkül finalista, vajon meglesz a hőn áhított első tornagyőzelem?
Kép forrása: atptour.com

Kiemelt kép forrása: mercedescup.de