Összeállt Európa csapata a Laver Cup-ra

Parádés szereposztásban lép pályára Genfben a hazai együttes

A szeptemberben harmadik alkalommal, immár hivatalos ATP eseményként megrendezésre kerülő bemutatótornán végleges lett az európai névsor: Roger Federer és Rafael Nadal mellé csatlakozik a világranglista 4. és 5. helyezettje, Dominic Thiem és Alexander Zverev, valamint a héten a Top 10-be először bekerülő olasz Fabio Fognini.

Thiem és Zverev már szerepelt az első, Prágában megrendezett Laver Cup-on, Fognini pedig idén debütál az egyre népszerűbb rendezvényen.

Mindannyian azt hangsúlyozták, mekkora megtiszteltetés számukra egy csapatban szerepelni két olyan legendával, mint Federer és Nadal.

Thiem kiemelte, hogy rendkívül érdekes csapattársként szerepelni azokkal a játékosokkal, akikkel máskor a háló két oldalán, ellenfélként találkoznak. “Taktikai tanácsokat és biztatást kapni Federertől vagy Nadaltól a pálya széléről egészen elképesztő élmény” – mondta a kétszeres Roland Garros-döntős osztrák salakmenő.

Zverev számára a bulihangulat és a csapaton belüli jó atmoszféra is nagyon fontos: “A Laver Cup a szezonom legszórakoztatóbb hete, alig várom, hogy újra ott lehessek.”

Az európai válogatott kapitánya, Björn Borg rendkívül elégedett csapata összetételével, és biztos benne, hogy megvédik címüket Genfben is. “Boldog vagyok, hogy Domi újra velünk játszik. Nagyon hasznos tagja volt a csapatnak Prágában, ráadásul remek formában is teniszezik. Sascha kiváló csapatjátékos, és valóban elkötelezett a Laver Cup mellett. Fabio rendkívül szenvedélyes és csodálatos szezonja van. Nagy erősítés lesz a csapatnak.”
“Ez a trió, kiegészülve a valaha volt két legjobb teniszjátékossal, Rogerrel és Rafával, hihetetlenül ütőképes társaság. Biztos vagyok benne, hogy harmadik alkalommal is mi hódítjuk el a Laver Kupát” – nyilatkozta Borg.

A világcsapat kapitánya, John McEnroe az elkövetkező hetekben hirdeti ki névsorát.

A kiemelt kép forrása: https://www.theaustralian.com.au