Mannarinonak Hertogenbosch hozta meg az első tornagyőzelmet

Adrian Mannarino nyerte a Hertogenbosch-i tornát. A francia hetedik döntőjét már nem bukta el, két szettben győzte le az ausztrál Jordan Thompsont. 

Két olyan játékos küzdött meg egyetlen trófeáért, akiknek az ilyen féle sikerből még nem jutott ki. Adrian Mannarino állt ehhez közelebb, de az eddigi hat fináléja után üres kézzel kellett távoznia. Thompson eddig az ATP Tour versenyek tekintetében nem volt a legsikeresebb, hiszen profi karrierje alatt csak háromszor tudta elverekedni magát ATP 250-es versenyen a negyeddöntőig. A két finalista ma fejezte be egyébként az elődöntőjét: Adrian Mannarino nem kis meglepetésre kiejtette döntő szett Tiebreakban Borna Coricot, Jordan Thompson pedig megfordítotva break labdáról az utolsó gamet búcsúztatta a címvédő Richard Gasquet-et.

A mérkőzést annak megfelelően, hogy kinek van nagyobb tapasztalata ATP döntőkben, nem meglepő módon Mannarino kezdte egy picit nagyobb lendülettel. Rögtön break előnybe került, azonban amint Thompson megnyugodott, egyre jobban tudta mozgatni ellenfelét, a francia fórja pedig rövid életűnek bizonyult. Ezek után saját adogatások mögött agresszivitást és magabiztosságot tudtak mutatni, azonban az kétségtelen, hogy az ausztrál 6-5-nél megmenekítette a franciát az első szett elvesztésétől. Egy ziccer tenyerest csúnyán elcsapott és ennek meglett a böjtje. Annak ellenére megkapta a megérdemelt büntetését Thompson, hogy Mannarino közel sem volt lehengerlő a rövidítésben. Sőt, Thompsonnak 6-5-nél újabb szettlabdája volt, amit a változatosság kedvéért csúnyán a páros folyosóra lőtt. Thompsonnak  a jótékonykodására ráment az első szettje, amit Mannarino elkobzott tőle. A második szett csupán addig volt szoros, amíg Thompson a saját adogatásába kapaszkodni tudott. A helyzeti előnyét és az adogatását elvesztve egyre reménytelenebb tűnt számára első tornagyőzelme megszerzése. Mannarino pedig adogatóként olyan mértékben nem hibázott, hogy a breaket követő három szerva játékában már csak egy pontot engedélyezett Thompsonnak. Mannarino 2 óra 3 perc alatt szerezte meg pályafutása első tornagyőzelmét.

Mannarinonak a hetedik próbálkozására már összejött a tornagyőzelem
Kép forrása: atptour.com

Adrian Mannarinonak 30 éves koráig kellett várnia erre a bizonyos egyelőre karriercsúcsot jelentő diadalra. 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban is egyaránt két döntőt játszott. Nem olyan meglepő, hogy pont füves borításon szerezte meg első ATP egyéni trófeáját, hiszen kétszer volt finalista az ugyanilyen borításon megrendezett Antalya-i tornán. Remek hét volt ez a francia számára, hiszen megverte Verdascot, Goffint és Coricot is, majd a döntőben az első szett után nem volt kérdéses, hogy megnyeri ezt a tornát.

A döntő végeredménye: Adrian Mannarino-Jordan Thompson 7/6(7) 6/3 

Kiemelt kép forrása: atptour.com