Nottinghamben Garcia, Hertogenboschban Riske lett a bajnok

A múlt héten Nottinghamben és Hertogenboschban versenyeztek a hölgyek. Előbbi városban francia, utóbbiban amerikai győztest avattak. 

Nottinghamben nem mondhatni, hogy könnyen és zökkenőmentesen lehetett lebonyolítani a borús, esős időjárás miatt a tornát. Olyannyira, hogy szombaton csupán Donna Vekic kvalifikálta magát a döntőbe, még Caroline Garciának vasárnapra maradt egy elődöntője, ami után némi pihenőt követően vághatott neki a döntőnek. A francia teniszezőnő azonban dacolt a nehézségekkel, hiszen miután Vekic ellen elveszítette az első szettet, egy igen küzdelmes találkozón két Tiebreakban tudott fordítani. Caroline Garcia ezen a héten a negyeddöntőtől kezdve rendre szetthátrányból fordította meg a mérkőzéseit, hetedik WTA egyéni tornagyőzelmét szerezte meg az angliai városban.

Caroline Garcia első idei tornagyőzelmét szerezte meg Nottinghamben
Kép forrása: wtatennis.com

A döntő végeredménye: Caroline Garcia ( 1 )-Donna Vekic ( 2 ) 2/6 7/6(4) 7/6(4)

Hertogenboschban a papírformának megfelelően Kiki Bertens apró lépésekkel menetelt a trófea felé és úgy nézett ki a döntőben a meglepetésre finálét játszó Alison Riske sem tudja majd megállítani. A holland teniszezőnő ugyanis egy gyors 6/0-val kezdett, majd a második szettben öt mérkőzéslabdáig is eljutott. Az amerikai azonban a reménytelen helyzet ellenére az utolsó pillanatig küzdött, rövidítésben megfordította a második szettet, majd a harmadik felvonás végjátékában újabb idegek harcát megnyerve tornagyőzelmet ünnepelhetett. Alison Riske még 2014-ben Tianjinban szerezte meg pályafutása első tornagyőzelmét, majd hat elbukott finálé kellett ahhoz, hogy ezen a versenyen ismét trófea kerüljön a kezébe.

Alison Riske a győzelme pillanatában
Kép forrása: wtatennis.com

A döntő végeredménye: Alison Riske-Kiki Bertens ( 1 ) 0/6 7/6(3) 7/5 

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com