Federer győzelemmel mutatkozott be Halléban

Roger Federer két szettes győzelemmel kezdte meg hallei szereplését. A svájci visszavágott a US Openen elszenvedett vereségért John Millmannak. 

Roger Federer ezúttal úgy tért vissza kedvenc borítására, hogy előtte végig csinálta a salakszezont. 2015-ben volt utoljára erre példa. Tavaly a svájci még a Mercedes Cupon is részt vett, idén viszont a salakszezont egy minimális pihenő követte, hogy 100 % erőbedobással mehessen neki pályafutása két legsikeresebb tornájának.

Az első ellenfél John Millman volt, akinek voltak pozitív emlékei a kilencszeres hallei bajnok ellen, hiszen a tavalyi US Openen négy szettben tudott nyerni. Az ausztrál az első szettben viszonylag jól adogatott és játékban is abszolút partiban volt a svájcival. Federernek sem okoztak gondot a sajétn adogatójátékai, így az első szettről rövidítés döntött. A Tiebreakban viszont már Millman lényegesen többet rontott, Federer pedig 7-1-el besöpörte ezt a szakaszt. A második szettben 3-2-es Federer vezetésnél érkeztek el a mérkőzés első break lehetőségei. A svájci ugyan az elsőt még elrontotta, a másodiknál  már stabilitásával az ausztrálból csikarta ki a rontást. A címvédő ezen a mérkőzésen nem engedett teret fogadóként Millmannak, aki előtt a visszafelé vezető út végérvényesen bezárult. Federer 1 óra 19 percet töltött a pályán, a második fordulóban a francia Jo-Wilfried Tsongával játszik.

A mérkőzés végeredménye: Roger Federer ( 1 )-John Millman 7/6(1) 6/3 

Kiemelt kép forrása: watson.com