Del Potro továbbjutott, majd visszalépett Queens-ben

A keddi esőzés miatt szerdára halasztott első fordulós mérkőzésen  a harmadik kiemelt Del Potro két játszmában nyert Denis Shapovalov ellen, mégis véget ért számára a verseny Queens Clubban.

Denis Shapovalov nem számít éppen könnyű első fordulós ellenfélnek, de a harmadik kiemelt Juan Martin Del Potro sikerrel vette az akadályt. A mérkőzés sorsáról egy-egy break döntött, az első játszmában 5-5-nél, a másodikban pedig 2-2-nél sikerült elvennie ellenfele adogatását, és 76 percnyi játék után kialakult a 7-5, 6-4-es végeredmény.

A második játszma nyolcadik gémében Del Potro elcsúszott a hálónál, és bár úgy tűnt, az incidens nem járt komolyabb következményekkel, a jobb térdében érzett fájdalom és duzzanat miatt a mérkőzést követően orvosi vizsgálaton esett át, majd úgy döntött, visszalép a tornától. A második fordulóban a Fucsovics Mártont búcsúztató Feliciano Lopez lett volna az ellenfele, aki így játék nélkül jut a harmadik körbe. Del Potro párosban is elindult a tornán honfitársa, Horacio Zeballos oldalán, helyüket a Robert Lindstedt és Artem Sitak alkotta páros veszi majd át.

“Nagyon szomorú, hogy Juan Martinnak fel kellett adnia a küzdelmet. Az itteni közönség imádja őt, reméljük mihamarabb felépül, és jövőre újra láthatjuk majd nálunk játszani.” – nyilatkozta a verseny igazgatója, Stephen Farrow.

Del Potro tavaly októberben Sanghajban egy szerencsétlen esés következtében eltörte a térdkalácsát, azóta mindössze öt tornán tudott játszani. Az argentint legközelebb Wimbledonban láthatjuk a pályán, hacsak nem bizonyul komolynak a mostani sérülése.

Kép forrása: ultrasports.tv