ATP Halle: Federer ismét döntő szettre kényszerült, de elődöntős

Roger Federer döntő szettben jutott tovább a hallei ATP 500-as versenyen. A kilencszeres bajnok a spanyol Roberto Bautista Agutot győzte le. 

A svájci klasszis nehéz csatán volt túl Jo-Wilfried Tsonga ellen és Roberto Bautistával szemben sem számíthatott egyszerű összecsapásra. A spanyol játékos eddig nagyon magabiztos volt, ami főleg azért kissé meglepő, hiszen Richard Gasquet sem tudta igazán megnehezíteni a dolgát.

Federer úgy kezdte az összecsapást, ahogy azt egy kilencszeres bajnoktól valamennyire elvárható. Rögtön semmire elvette ellenfele adogatását és a saját szervái mögött semmi esélyt nem adott a spanyolnak. Federer fogadóként jutott először játszmalabdához és a második lehetőségével már élni tudott Bautista Agut rontását követően. A második szettben szinte a semmiből jutott a spanyol break labdához és egy remek return kikényszerített Federerből egy apró hibát. A svájci erre most ráfizetett, mivel Bautista Agutnak nem voltak szoros adogatójátékai, a spanyol megérdemelten kiegyenlített. A mérkőzés végéhez közeledtek a felek, amikor a spanyol a lehető legrosszabb pillanatban nem tudta stabilan pályán tartani a labdát. Federer újabb döntő szettes mérkőzést nyert meg, holnap Pierre-Hugues Herbert lesz az ellenfele, aki egy szett játék után jutott a legjobb 4 közé, miután a címvédő Borna Coric érülés miatt az első játszma elvesztése után feladta a találkozót.

Federer ha nem is könnyedén, de legyőzte Bautista Agutot
Kép forrása: tennistv.com

Az alsó ágon Berrettini-Goffin elődöntőt rendeznek. A múlt heti stuttgarti bajnok olasz, ismét legyőzte Karen Khachanovot, a belga pedig kiejtette a továbbra sem valami nagy formát mutató Alexander Zverevet.

A negyeddöntők eredményei: 

Roger Federer ( 1 )-Roberto Bautista Agut ( 7 ) 6/3 4/6 6/4

Pierre-Hugues Herbert-Borna Coric ( 4 ) 7/5-nél Coric feladta

Matteo Berrettini-Karen Khachanov ( 3 ) 6/2 7/6(4)

David Goffin-Alexander Zverev ( 2 ) 3/6 6/1 7/6(3)

Kiemelt kép forrása: atptour.com