Djokovic meglepő reakciója az őt ért kritikára

2019. június 21.
by kert

A szerb világelső Nick Kyrgios korábbi, nem túl hízelgő véleményét kommentálta

Emlékezetes, a renitens ausztrál még a Roland Garros előtt fogalmazott meg sarkos véleményt Djokovicról és az immár egy tucat Roland Garros trófeával rendelkező Rafael Nadalról a No Challenges Remaining teniszpodcastnak adott interjújában.

Túlzónak és méltatlannak titulálta Djokovic mérkőzések utáni ünneplését, és azt mondta, a szerb megszállottan hajszolja ugyanazt a népszerűséget, ami Federert és Nadalt övezi.

A világelsővel most hosszabb beszélgetés jelent meg a szerb sajtóban, ahol meglepően engedékenyen reagált Kyrgios szavaira:
“Nick nem rossz srác. Nem tudom pontosan, mi motiválta,hogy ilyen erős kijelentést tegyen. Talán fel akarta hívni magára a figyelmet, de az biztos, hogy ami a szívén, az a száján. Ez része a személyiségének. Tisztelem őt, ahogyan az összes többi játékost is, még akkor is, ha ez a nyilatkozata egyáltalán nem volt tiszteletteljes.”

Djokovic egészen odáig ment, hogy saját ifjúkori önmagához hasonlította Kyrgios viselkedését. A kezdeti években őt is sok támadás érte kommunikációs stílusa és a pályán mutatott viselkedése miatt, de később változtatott ezen, és ma már nincsen ilyen problémája.
“A nyilvános megszólalásokon túl nincs személyes kapcsolatom Nick-kel. Mindent összevetve, nincsenek álmatlan éjszakáim az ilyen nyilatkozatok után sem.” – tette hozzá Djokovic, aki Belgrádban, Janko Tipsarevic teniszakadémiáján készül a július 1-én kezdődő wimbledoni tornára, ahová címvédőként érkezik.

A kiemelt kép forrása: https://economictimes.indiatimes.com