Federer és az RF logó kalandjai

2019. június 25.
by kert

Nem tűnik valószínűnek, hogy Federer Uniqlo szerelésén is megjelenhet a monogramját ábrázoló híres logó

Immár egy éve, hogy Roger Federer és a Nike sportszergyártó cég megszakította 21 éves együttműködését. A többek között Kei Nishikorit is öltöztető japán Uniqlo cég 300 millió dollár értékű, 10 éves szerződést kötött a svájci zsenivel, annak ellenére is, hogy Federer aktív pályafutása ennél valószínűleg rövidebb lesz.

A Nike cég birtokában maradtak azonban az RF logó jogai, melyről tavaly Wimbledonban Federer ezt nyilatkozta: “A kezdőbetűim az enyémek. Mind a szurkolóknak, mind nekem nagyon fontos ez a logó. Reményeim szerint amint eljön az idő, a Nike gáláns és nagylelkű lesz, és visszakerülhet hozzám az embléma.”

A kép forrása: https://www.sportskeeda.com

Ez az idő idén márciusban jött volna el, amikor megszűnt a Nike tulajdonjoga a monogramra. Az amerikai sportszergyártó április elején törölte is az RF kollekciót a kínálatból.

Ennek ellenére nem úgy tűnik, hogy az Uniqlo kapkodna a márkajelzésért. Szóvivőjük, Aldo Liguori a svájci 20 Minuten lapnak azt nyilatkozta, a cég nem tervezi a logó megvásárlását. A döntés lehetséges okairól Hans-Willy Brockes sportközgazdász úgy vélekedik, hogy az RF logós felszerelések a Nike-nál sem voltak kiemelkedően sikeresek, és a japánok ehhez képest sokallhatták a vételárat.

Monogram ide vagy oda, az Uniqlo kétségtelenül kiváló márkanagykövetet kapott Roger Federer személyében, aki valószínűleg a Nike-val is jó kapcsolatban maradt, hiszen továbbra is az ő cipőjükben játszik.

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág