Wimbledon 19: Háromból egy hölgy maradt még versenyben

Balázs Attila tegnapi nagyszerű sikere után ma három magyar hölgyért is szoríthattunk a wimbledoni bajnokság selejtezőiben.

Elsőként Babos Timiért, aki a 2013-as év finalistájával, a német Sabine Lisickivel találkozott. A meccs kimenetele megjósolhatatlan volt. A világranglista a magyar hölgy, az itt elért eredmények pedig Lisicki mellett szóltak. Az első játszmában a szabadkártyás német nagyon jól teniszezett, szórta az ászokat, és 27 perc alatt 6-3-mal behúzta a szettet. A folytatásban is hamar breakelt Lisicki, és úgy tűnt, hogy akár két játszmában is letudhatja a meccset. 3-1 után azokban Timi öt játékot nyerve 6-3-mal kiegyenlített. A döntő felvonásban aztán ismét gyorsan jött a Lisicki-break, és bár Babosnak négy breaklabdája is volt a félzárkózásra, ezek mind kihasználatlanul maradtak, és a német 6-3 arányban lezárta a meccset.

Timit követően nem sokat kellett várni Bondár Annára, aki a grúz Ekaterine Gorgodze ellen lépett pályára. A két tie-breakben eldőlő összecsapás első játszmájában a magyar játékosnak jó esélye volt, hogy előnybe kerüljön, de 5-3-nál hiába adogatott a szettért, és volt két szettlabdája, a grúz fordítani tudott, és rövidítésben bezsebelte a játszmát. A második felvonásban Gorgodze került előnybe, de neki sem sikerült kiszerválnia a szettet (és egyben a mérkőzést), de tie-breakben ismét ő koncentrált jobban, és jutott a második fordulóba.

Ilyen előjelek után talán kevésbé bíztunk Stollár Fanny sikerében, különösképp, hogy a fiatal magyar a 11. kiemelt Nao Hibinoval találkozott. Az összecsapást a japán kezdte jobban, már az első játékban elvette Stollár adogatását, és az előnyt egészen 5-4-ig őrizni tudta, ekkor azonban Fanny négy játszmalabdát hárítva előbb kiegyenlített, majd pedig tie-breakben elcsente az első szettet. A folytatásban Hibino magasabb fokozatra kapcsolt, és magabiztos játékkal 6-2-vel kiegyenlített. Sőt, a lendülete a folytatásra is megmaradt, és egy gyors breaket követően folyamatosan szorongatta a magyar lányt. Fanny azonban négy break labdát is hárítva tartotta magát, majd pedig 4-4-re kiegyenlített. Jöhetett a hajrá, ahol Stollár kétszer is előnybe került 9-8 után pedig már nem hibázott, és kiszerválta a meccset. Fanny a második fordulóban a lengyel Katarzyna Kawa ellen lép pályára. Hajrá!

Kép forrása: twitter.com/wimbledon