Wimbledon után visszavonul a korábbi Grand Slam döntős játékos

2019. június 25.
by andF

A ciprusi Marcos Baghdatis bejelentette, hogy az idei wimbledoni torna lesz profi pályafutása utolsó állomása.

A 34 esztendős Baghdatis tizenhat éve tartozik a tour mezőnyéhez, 2006-ban döntőt játszott az Australian Openen, ahol végül Roger Federer állította meg, a világranglistán pedig a nyolcadik volt a legjobb helyezése. Újabban nagyon nem ment neki a játék,  idén mindössze három mérkőzést tudott nyerni, és egészen a 138. helyig csúszott vissza a ranglistán.

Legutóbb Dubai-ban lépett pályára, ezért is volt meglepő, hogy szabad kártyát kapott a wimbledoni szervezőktől, most azonban kiderült, hogy jó okuk volt rá: a július elsején kezdődő torna lesz Baghdatis profi pályafutásában az utolsó.

“Szeretném megosztani veletek, hogy az előttünk álló wimbledoni torna lesz profi pályafutásom utolsó versenye.” – közölte a ciprusi a facebook oldalán. “Hálás vagyok a szervezőknek, amiért szabad kártyát biztosítottak nekem, és a főtáblán játszhatok, esélyt adtak arra, hogy elbúcsúzhassak az imádott sportágtól, amely több, mint harminc éven át volt része az életemnek. “

Nem volt könnyű meghoznom a döntést, de nagyon nehéz feladatnak bizonyult – különösen fizikálisan – , hogy visszaküzdjem magam arra a szintre, ahová érzésem szerint tartozom. Bár fejben nagyon eltökélt voltam, a fizikális korlátaim nem engedték, hogy folyamatosan magas színvonalon teljesítsek. Különösen az elmúlt két év volt nagyon nehéz a visszatérő sérülések és fájdalmak miatt.”

“Ezt leszámítva csodálatos az életem, van két kislányom és a harmadik baba is úton van már, nagyon örülök, hogy több időm lesz majd rájuk. Aktív teniszezőként szomorúan búcsúzom a sporttól, de izgatottan várom az életem következő fejezetét – továbbra is aktív szerepet vállalok majd a tenisz világában, úgyhogy találkozhattok még velem a touron.”

“Végül szeretnék köszönetet mondani annak a rengeteg embernek, akik velem tartottak ezen a csodálatos utazáson, főleg a családomnak. Mindenkinek hálával tartozom azért, hogy ilyen ember és ilyen teniszező vált belőlem, mint amilyen most vagyok, köszönöm az anyukámnak és az apukámnak, akik hároméves korom óta támogatták a pályafutásomat. Köszönöm, hogy mindig hittetek bennem, és arra sarkalltatok, hogy jobbá váljak. Köszönöm a csapatomnak, a közeli barátaimnak, és különösen a rajongóknak a világ minden tájáról. Minden országban és városban szeretettel fogadtatok, nagyon fog hiányozni a támogatás és a rengeteg energia, amit tőletek kaptam.”

A négy ATP tornagyőzelemmel rendelkező Baghdatis méltó búcsút vehet tehát a tourtól, a játékosoktól és a szurkolóitól, és reménykedhet a szerencsés sorsolásban, hogy esetleg egynél több mérkőzés jusson neki pályafutása utolsó állomásán.

Forrás

Kép forrása: ubitennis.net