Wimbledon 19: Balázs Attilának nem sikerült a főtáblára jutás

Balázs Attila a selejtező utolsó fordulójában nem tudta kiharcolni a főtáblára kerülést. A magyar játékos három szettben kapott ki Marcel Granollerstől. 

Bravúros győzelemét követően ma már a főtábláért harcolt Balázs Attila. A 30 éves teniszező ellenfele Marcel Granollers volt. A spanyol látott már szebb napokat is, hiszen korábban 4 ATP tornagyőzelmet szerzett és a legmagasabb helyezése 19. volt a világranglistán, azonban jelenleg csak a 105.

Az első break a spanyolé volt, azonban előnye igen rövid életűnek bizonyult. Attila azonnal vissza tudott breakelni és a Tiebreakig annak ellenére eljutott a két játékos, hogy Granollers 5-4-nél fogadóként jutott játszmalabdához. A rövidítésben Granollers tudott folyamatosan ellépegetni, majd miután Attila hárított két játszmalabdát, a spanyol saját adogatása mögött 6-5-nél már nem hibázott. A második játszmában Attila nem tudott vetélytársa adogatásainak közelében lenni, azonban a sajátját kétszer is elbukta. 0-2-ről kellett volna fordítania a magyar játékosnak, a kezdő lépés egy azonnali break volt a részéről. Ez viszont csak fellángolás volt, Granollers hamar visszajött, majd 4-3-nál ismét elvette Attila szerváját és a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. A tegnapi meccsel ellentétben ezúttal nem tudott Attila bravúros fordítást végrehajtani, Granollers a második meccslabdájánál lezárta a találkozót.

Balázs Attila így is büszke lehet magára, hiszen nem éppen a legerősebb borítása a füves pálya, mégis ott volt a selejtező utolsó körében. Marcel Granollerstől pedig ki lehet kapni.

A mérkőzés végeredménye: 

Marcel Granollers ( 9 )-Balázs Attila 7/6(5) 6/3 6/3