ATP: Emlékezetes elsők- Sonego Antalyában, Fritz Eastbourneben ünnepelhetett

Ezen a héten Wimbledont megelőzően két ATP tornát rendeztek. Antalyában olasz, Eastbourneben amerikai játékos hódította el a győztesnek járó trófeát. 

Antalyában már az elején bebizonyosodott, hogy a legmagasabban kiemelt játékosoknak nem sok babér terem. Az igen látványos játékáról híres Benoit Paire első mérkőzésén elvérzett és bizony a Hertogenbosch-i bajnok Adrian Mannarino sem húzta sokáig. A döntőbe végül a szerb Miomir Kecmanovic és az olasz Lorenzo Sonego jutott. Nagy lehetőség volt ez mind a kettejük számára pályafutásuk első tornagyőzelmének megszerzésére, és ez Sonegonak jött össze. Az első két szettet Tiebreak döntötte el, majd a döntő játszmában Sonego csupán 1 játékot engedélyezett ellenfelének. Az olasz játékos, aki eddig salakon produkált jobb eredményeket, viszonylag meglepő, hogy pont füvön szerezte meg első ATP trófeáját.

Sonego első döntőjét tornagyőzelemmel zárta
Kép forrása: tennisworldusa.org

A döntő végeredménye: 

Lorenzo Sonego-Miomir Kecmanovic 6/7(5) 7/6(1) 6/1

 

Eastbournben a törökországi tornához hasonlóan az első két kiemelt hamar pakolhatta a bőröndjét és utazhatott át Londonba. Mondjuk ez Guido Pella és Laslo Djere esetében talán nem számít akkora szenzációnak, hiszen ők inkább a salakpályás borításon érzik magukat otthonosabban. A fináléban egy amerikai házidöntőt rendeztek. Taylor Fritz pályafutása első győzelméért hajtott, amiben a sérüléséből remekül visszatérő Sam Querrey szerette volna megakadályozni. A fiatalabb amerikai azonban ezen a héten nagyon magabiztosan menetelt és igazából Querreynek sem volt esélye a megfékezésére. 1-1 break a szettek legelején, ez bőven elegendő volt Fritz számára, hogy célba érjen. Fritz megérdemelten lett Eastbourne bajnoka, hiszen csak Guido Pella tudott szettet elvenni tőle a második fordulóban.

Fritz öröme a győzelme pillanatában
Kép forrása: atpworldtour.com

A döntő végeredménye: 

Taylor Harry Fritz-Sam Querrey 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: eurosport.co.uk