Serena egészségesen várja a wimbledoni küzdelmeket

Edzője, Patrick Mouratoglou szerint teljesen rendbe jött a fiatalabb Williams nővér térde

A hétszeres wimbledoni bajnoknő gyermeke születése óta nem talált egészen vissza korábbi önmagához. Ebben szerepet játszott rendetlenkedő bal térde is. Egész karrierje alatt rendszeresen küzdött íngyulladással, és bizony aggasztó volt, hogy pályafutásának késői szakaszában az ízületei már nem bírják a versenysporttal járó terhelést.

Az idei évben Miamiban és Rómában az első forduló után vissza kellett lépnie térdprobléma miatt. A Roland Garros harmadik fordulójában, a fiatal Sofia Kenin elleni vesztes mérkőzésen is látszott a mozgásán, hogy fájdalom hátráltatja.

Mouratoglou egy pénteki riportban elárulta, hogy Serena három hónapon át komoly fájdalmak mellett edzett és versenyzett. A térde gyakran bedagadt, és minden nap kezelésre volt szüksége ahhoz, hogy egyáltalán fel tudjon menni a pályára.

Ilyen előzmények után keresték fel a párizsi ortopéd specialista Gilles Daubinet-t, aki korábban Amelie Mauresmót és Yannick Noaht is kezelte.
Mouratoglou nem osztott meg részleteket a terápiáról, de hangsúlyozta, a probléma kevésbé volt súlyos, mint gondolták, és sebészeti beavatkozásra nem került sor. Serenának immár nincsenek fájdalmai, és két hét teljes értékű edzésmunka van a háta mögött.

Erre szüksége is lesz a tavalyi döntősnek, mert a sorsolás nem kedvezett neki, nagyon nehéz ágra került: első körös ellenfele, az olasz Giulia Gatto-Monticone -aki a selejtezőből került a főtáblára- valószínűleg nem okoz gondot, de utána rögtön Kristyna Pliskovával (Karolina Pliskova ikertestvére) és Julia Görgessel találhatja szemben magát. Ha sikerrel veszi az akadályokat, akkor következhet tavalyi döntőbeli legyőzője, Angelique Kerber, majd a friss Roland Garros győztes, Ashley Barty.

Nem kétséges, egy valóban egészséges Serena füvön bárkit le tud győzni, még 37 évesen is. A női mezőnyben kiemelkedő szervájára mindig számíthat, és ha hatékonyan tud mozogni is a pályán, két és fél év után újra serleget emelhet a magasba.

A kiemelt kép forrása: livemint.com