Wimbledon 2019: Hoppá, na ez most mi volt!?

2019. július 1.
by cort

Még igazán el sem kapott minket a Wimbledon-láz (de, már elkapott), és máris két komoly meglepetés született az urak versenyében.

“Stefanos Tsitsipas a titkos favorit, aki képes lehet arra, hogy meglepje a nagy hármas Wimbledonban.” Nem csak mi, de a nemzetközi tenisz hírportálok is így hasonlóképp gondolkodtak a tornát megelőző felvezetőikben, de a görög játékos hamar semmissé tette ezt az amúgy elég merész kijelentést. Tsitsipas ugyanis már az első körben búcsúzott. Pedig a hatodik helyen kiemelt játékos viszonylag könnyű ellenfelet kapott az olasz Thomas Fabbiano személyében, de ezen a napon nem ment a játék Tsitsipas-nak. Igaz, az olasz elődöntőt játszott Eastbourne-ben, de azt kevesen gondolták, hogy az a játék elég lehet a görög ellen. Tsitsipas a negyedik játszma rövidítésében ugyan még két mérkőzéslabdát hárítva visszajött a meccsbe, de végül 3 óra 27 perc alatt 6-4 3-6 6-4 6-7 6-3 arányú vereséget szenvedett.

A nap legnagyobb meglepetése mindenképpen a görög korai búcsúja, de nem sokban marad el tőle a német Alexander Zverev kiesése sem. A világranglista ötödik a selejtezőből feljutó Jiri Vesely-vel találkozott, és 2 óra 34 perc játék után 4-6 6-3 6-2 7-5-tel csomagolni kényszerült. Zverev az idén elég halványan teljesít, és az év második felében komoly eredményekre lesz szüksége, hogy az év végét a legjobbak között zárja.