Wimbledon 2019: Sima rajtot vettek a tavalyi finalisták

2019. július 1.
by cort

Nem okozott különösebb gondot az első forduló a tavalyi döntős Novak Djokovic-nak, valamint Kevin Andersonnak.

A világelső szerb az első körben mindjárt egy kellemetlen ellenféllel, a német Philipp Kohlschreiberrel találkozott. A világranglista 57. német már az első játékban meglepte Djokovic-ot, de a gyors break nem tartott sokáig, a címvédő néhány játékkal később már fordítani tudott, és 40 perc alatt 6-4-gyel bezsebelte az első szettet. A második felvonás is egy korai Kohlschreiber breakkel indult, a szerb ekkor is egyből egyenlített, de következő breakre 5-5-ig kellett várni, ami szintén eldöntötte a játszma sorsát. A harmadik szettben elmaradt a gyors német előny, Djokovic szemszögéből 2-3 után pedig már csak a szerb nyert játékot, és jutott a második fordulóba, ahol az amerikai Denis Kudlával találkozik.

A tavalyi finalista Kevin Andersonnak sem okozott gondot az első kör, a dél-afrikai 6-3 6-4 6-2 arányban győzte le Pierre-Hugues Herbert-et. A francia teniszező veresége ellenére is reflektorfényben marad Londonban, a nagyszerű páros játékos Andy Murray oldalán próbálja bevenni Wimbledont.

A kora délutáni összecsapások közül érdemes megemlíteni Stan Wawrinka győzelmét (a svájci teniszező a belga Ruben Bemelmans-t verte három szettben), valamint a fiatal Felix Auger-Aliassime sikerét, aki szetthátrányból tudott fordítani honfitársa, a szintén kanadai Vasek Pospisil ellen.

Kép forrása: twitter.com/atp_tour