Wimbledoni bajnokkal bővül Djokovic csapata

2019. július 1.
by andF

Goran Ivanisevic csatlakozott Novak Djokovic edzői stábjához, Wimbledon alatt mentorként segíti majd a világelső munkáját.

Novak Djokovic a hétvégén jelentette be, hogy a 2001-es wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic csatlakozott az edzői stábjához. Az újdonsült együttműködés semmilyen hatással sincs Marian Vajda munkájára, továbbra is ő marad a szerb első számú edzője.

“Igyekszem módosítani a korábban vállalt kötelezettségeimen, de valószínűleg csak a torna első hetében tudok Wimbledonban maradni. Novak látszólag készen áll, mentálisan erős – ha minden jól megy, akkor véleményem szerint komoly esélye van a címvédésre.” – mondta Ivanisevic Sasa Ozmonak, a Sports Klubnak adott interjúja során.

“Nagyon boldog vagyok, hogy rám esett a választásuk, és örülök, hogy együtt dolgozhatom majd Mariannal. Az első edzés nagyon jól alakult, remélem hosszan tartó lesz ez az együttműködés.  Elég jól ismerjük egymást, de még össze kell szoknunk. Beszélgettünk néhány technikai részletről, elmondtam a véleményem a játékával kapcsolatban.” – tette hozzá.

Nem ez az első alkalom, hogy Ivanisevic mentorként tevékenykedik, korábban Marin Cilic-et segítette hozzá első Grand Slam győzelméhez a 2014-es US Openen, és Milos Raonic-al is dolgozott már együtt. A horvát játékosként 22 ATP tornagyőzelmet jegyzett, a világranglistán pedig a második helyig jutott.

Az első kiemeltként szereplő Djokovic 16. Grand Slam sikerére hajt Wimbledonban. Az elmúlt négy major tornából hármat megnyert, a Roland Garroson azonban kikapott az elődöntőben Dominic Thiemtől. A füves pályás felkészülési szezonban egyetlen tornán sem szerepelt, csak egy bemutató eseményen vett részt Londonban.

“A finomhangolással foglalkozom, a mozgásomon dolgozom. Szeretném megtalálni az egyensúlyt a pályán, az ütések kivitelezését gyakorlom, hogy hogyan kezeljem a rövid labdákat, hogyan menjek fel a hálóhoz.” – nyilatkozta Djokovic a felkészüléséről. “A füvön való játék nagyon más, mint amit a többi borításon csinálok. Sokkal többször kell a szervára támaszkodni, hajtani kell az olcsó pontokra. Minél több pontot hoz a szervád, annál magabiztosabb leszel, és így fogadóként is nyomás alá tudod majd helyezni az ellenfeled.”

Djokovic a német Philipp Kohlschreiber ellen kezdi a tornát, akit idén három találkozójuk alkalmával kétszer tudott legyőzni, összességében pedig 10-2-re vezet ellene.

Forrás

Kép forrása: atptour.com