Wimbledon 2019: Hátrány után tarolt Federer

Megkezdte szereplését “felségterületén” a svájci örökifjú. Az első szettet még dél-afrikai ellenfele nyerte meg, de könnyedén megfordította és megnyerte első fordulós meccsét a nyolcszoros bajnok.

Aggódott a család is.
Kép forrása: twitter.com/VIKI_RF

Nem nagyon lehet ismerős Lloyd George Harris neve a teniszrajongók számára. Egy 22 esztendős dél-afrikai fiatalemberről van szó, akit ezen a héten az ATP a 86. helyen jegyez világranglistáján. Még ha egy ismert arcot is találhatunk a ranglétra ezen pontján, mindenképpen meglepetésszerűen hat, ha elvesz egy szettet Wimbledon első fordulójában a torna nyolcszoros bajnokától, a sportág élő-legendájától, Roger Federertől (2.). A tizedik hallei sikerével megérkező svájci váratlanul elveszítette a nyitószett közepén adogatását. Aztán hátrányba is került, miután az utolsó utáni pillanatban kiesett kezéből az utolsó szalmaszál, ami egy break-labdát jelentett 3/5-nél, ekkor Harris a játszmáért szervált, mint végül kiderült: sikeresen.

Nagyot villant Lloyd George Harris, de végül csak a mézes madzagot húzta el előtte Federer.
Kép forrása: twitter.com/wimbledon

Azonban még mielőtt elkezdtek volna aggódni a Grand Slam-rekorder rajongói, ő azon nyomban előrukkolt tudása legjavával és 80 perc alatt a maga javára fordította a mérkőzést. A második szettben még inkább Harris 11 hibás ütése (melyek mellé csak 2 nyerő párosult) vitte előre Federert, de utána valóságos gála vette kezdetét. A harmadik játszmában egy, a negyedikben pedig négy alkalommal juttatta a labdát szabálytalan területre, miközben ebben a két játékrészben összesen 27(!) nyerőt ütött.

Hiába a négy lejátszott szett, Federer 1 óra 50 perc után már ellenfele gratulációját fogadhatta. A folytatásban ismét egy nem éppen ismerős vetélytárs, a brit Jay Clarke következik, aki 20 esztendős és szabad-kártyával jutott fel a főtáblára, 169. a világranglistán.

A borítókép forrása: twitter.com/BBCSport