Wimbledon 2019: Meglepetések nélküli nap, Pliskova és Halep is a harmadik fordulóban

Az alsó ág küzdelmei a második fordulóhoz értek. Pliskova könnyedén, Halep döntő szettben oldotta meg saját találkozóját. 

Ez nem a meglepetések napja volt a hölgyeknél. Pedig akár lehetett volna 1-2 csillaghullás, hiszen Halep, Pliskova és sokan mások pályára léptek. A legnehezebb dolga a tavalyi Roland Garros bajnoknőnek volt, aki a szintén román Buzarnescu ellen csak döntő szettben tudott továbbjutni. Halep nehézkes továbbjutása azért ezen a borításon inkább benne van a pakliban, hiszen nem egy füves pályás specialista. A világbajnoki címvédő Elina Svitolinának sem volt könnyű mérkőzése, aki annak köszönhette továbbjutását Margarita Gasparyannal szemben, hogy az orosz a győzelem kapujában hirtelen összeesett a pályán és a lábában érzett fájdalom miatt feladta a találkozóját.

Sajnálatos sérülés vetett véget Gasparyan meccsének Svitolina ellen
Kép forrása: wtatennis.com

A korábbi világelsőnél és a tavalyi világbajnoknál lényegesen könnyebben biztosította be a továbbjutását a pályafutása első Grand Slam győzelmére hajtó Karolina Pliskova. A cseh teniszezőnő mindösszesen négy játékot engedélyezett az olimpiai bajnoki címvédő Monica Puignak. A mai napon Viktoria Azarenka sem izzadt meg túlságosan, a fehérorosz játékos csak 2 gamet veszített az ausztrál Ajla Tomljanovic ellen.

A hölgyek versenyétől a kiemeltek közül a Roland Garroson egészen a negyeddöntőig jutó Sofia Kenin búcsúzott. Meglepetésnek viszont semmiképpen számít, hiszen Dayana Yastremska pokolian gyors tempója ellen nem könnyű játszani. Az orosz teniszezőnő döntő szettben jutott tovább. A 12. kiemelt sem jutott harmadik fordulóba a hölgyeknél, Anastasija Sevastovát az amerikai Danielle Collins búcsúztatta.

A játéknap eredményei itt tekinthetőek meg: 

https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/results/day10.html?event=LS

Kiemelt kép forrása: gentnews.com