Nadal és Kyrgios – Wimbledon kibeszélő, 4. nap

Elérkezett az év harmadik Grand Slam tornája, és ezúttal sem maradtok napi kibeszélő nélkül! Itt van lehetőségetek szurkolni, esélyeket latolgatni, vagy akár kötetlenül beszélgetni. 

A negyedik napon elérkeztünk az idei Wimbledon talán első olyan meccséhez, amitől mindenkinek garantáltan beindul a nyálelválasztása: az őstehetség ausztrál fenegyerek találkozik minden idők legnagyobb harcosával. Ennél nagyobb kontraszt talán nem is lehetne kettejük között – nem csak, ami a teniszt illeti, hanem ami a személyiséget is. Kyrgios veszedelmesen nagy eszköztára és vele a kiszámíthatatlan játékstílusa találkozik Nadal végletekig kitartó, soha sem fáradó alapvonalteniszével és legendás küzdőszellemével. Legutoljára idén februárban Acapulcoban találkoztak, ahol Kyrgios nyert, később pedig a tornát is behúzta. A meccs alatt az ausztrál nem egyszer alsó szervával is meglepte Nadalt, aki ezután azt nyilatkozta, hogy Kyrgios “nem tiszteli a játékot, ahogy semmi mást sem”. Kyrgios ezután májusban elmondta a véleményét jó pár játékosról, ahol a spanyolt “teljesen az ellentétének” és “szuper sértődősnek” nevezte. Az egymás elleni mérlegük jelenleg 3-3. Rafa kétszer nyert salakon, egyszer kemény pályán. Kyrgios kétszer keményen és egyszer füvön, ugyanitt, 5 évvel ezelőtt, amely győzelem a teniszvilág közepébe katapultálta akkor. Délután kiderül, vissza tud-e vágni a spanyol, a több visszajelzés szerint meglehetősen lassú idei wimbledoni füvön. Pattogatott kukoricát lehet bekészíteni.

Természetesen pályára lép a kedden 4 szettben továbbjutó Roger Federer is az újonc Jay Clarke ellen, illetve láthatjuk az életében először második körbe kerülő Fucsovics Mártont is az első körben Francis Tiafoe-t búcsúztató Fabio Fogninivel szemben.

Érdemes lehet még figyelni a ciprusi Marcos Baghdatis-t, akinek az idei Wimbledon az utolsó tornája a tour-on, a mai pedig akár az utolsó meccse is lehet a fiatal és formában lévő Matteo Berrettini ellen. Baghdatis 2006-ban döntőt játszott az Ausztrál Openen, elődöntőzött ugyanebben az évben Wimbledonban is, illetve Andre Agassi híres “Open” című könyvében is szerepelt.

A nap teljes programja:

12:00 Steve Johnson – Alex de Minaur
12:00 John Millman – Laslo Djere
12:00 Sam Querrey – Andrey Rublev
12:00 Jan-Lennard Struff – Taylor Fritz
13:00 Kei Nishikori – Cameron Norrie
13:30 Marin Cilic – Joao Sousa
13:30 Mikhail Kukushkin – John Isner
15:30 Daniel Evans – Nikoloz Basilashvili
15:30 Jay Clarke – Roger Federer
15:30 Marton Fucsovics – Fabio Fognini
15:30 Lucas Pouille – Gregoire Barrere
15:30 Gilles Simon – Tennys Sandgren
15:30 Ricardas Berankis – Jo-Wilfried Tsonga
17:30 Matteo Berrettini – Marcos Baghdatis
17:30 Nick Kyrgios – Rafael Nadal
17:30 Dominik Koepfer – Diego Schwartzman

 

Kép forrása: tennis.com