Wimbledon 2019: Federer magabiztosan robogott a harmadik fordulóba

Roger Federer ugyan egy szorosabb szettre kényszerült, de gond nélkül jutott tovább. A brit, szabadkártyás Jay Clarke ugyan szépen helytállt, de nem tudott szettet nyerni. 

Federer kicsit rozsdásabban kezdte az idei wimbledoni szereplését, hiszen a Dél-afrikai Lloyd Harrist el tudott tőle venni egy szettet. A szabadkártyával a főtáblára kerülő Jay Clarke eddig inkább Challanger versenyeken indult, amik közül a kínai Anningban tudott idén tornagyőzelmet szerezni.

A mérkőzés az előzetes erőviszonyok és az elvárható forgatókönyv alapján kezdődött. Annak ellenére nem lehetett 1 játéknál többet elkönyvelni Clarke neve mellé az első szettben, hogy a brit az elvesztett adogatásait akár be is fejezhette volna. Federer remekül működött fogadóként, hiszen 16 pontot tudott nyerni Clarke szervái mögött. A folytatásban Clarke némileg elengedte a kezét saját szerváinál, ezúttal a svájci még egyenlőig sem tudott eljutni ezeken a játékokon belül. A rövidítésben az első mini-break ugyan a britté volt, azonban Federer nem szeretett volna ismét minimum négy szettet játszani. Egy remek returnnel visszajött 2-2-re, majd a Tiebreakban a nyolcszoros bajnok már csak 1 pontot veszített. Federer ezek után tovább vitte a lendületét, kétszer elvette Clarke adogatását, 24 perc alatt megnyerte a harmadik játszmát. A 38 éves játékosnak 1 óra 39 percre volt szüksége a három szettes győzelméhez.

Federer három szettben jutott a harmadik körbe
Kép forrása: wimbledon.com

Federer annak ellenére, hogy a második szettet nehezebben tudta megnyerni az elsőnél, illetve a harmadiknál, azért így is könnyedén vette a második akadályt Wimbledonban. A harmadik fordulóban a francia Lucas Pouille vár rá, aki szintén három szettben diadalmaskodott, honfitársa Gregoire Barrere ellen.

A mérkőzés végeredménye: 

Roger Federer ( 2 )-Jay Clarke 6/1 7/6(3) 6/2

Kiemelt kép forrása: hindustantimes.com