Wimbledon 2019: Fucsovics Márton öt szettben búcsúzott

Nagy csatát hozott Fucsovics Márton és Fabio Fognini összecsapása. A végjátékot végül az olasz bírta jobban, aki öt szettben jutott tovább. 

Fucsovics Márton miután az osztrák Dennis Novakot négy szettben legyőzte a torna 12. kiemeltjeként induló Fabio Fognini ellen kellett volna a harmadik fordulóba jutnia. A két játékos eddigi két mérkőzésére a tavalyi év során került sor. Pekingben az olasz két szettben nyert, még Bécsben a magyar tudott döntő játszmában diadalmaskodni.

A mérkőzést jobban kezdte Fucsovics, aki már ellenfele második adogatásánál breakre váltotta az első lehetőségét. Egy darabig szépen tartotta az előnyét Marci, azonban 4-3-nál Fognini utolérte őt. A játszmát végül rövidítés döntötte el, amit Fucsovics a második játszmalabdáját értékesítve 8-6-ra nyert meg. A második játszmában az olasz került hamar break előnybe és bármennyire ostrom alatt voltak kezdetben az adogatásai, ki tudott egyenlíteni. A harmadik játszmában úgy jutott el a két játékos újabb rövidítésig, hogy a magyar teniszező elszalasztott két szettlabdát 5-4-es vezetésnél. Ez sokba került Fucsovicsnak, mivel a mérkőzésen belüli második rövidítést viszonylag simán 7-3 arányban elbukta. Fucsovics szerencsére nem tört meg és a negyedik játszmában villámgyorsan eljutott 5-1-ig. Fognini 5-1-es hátránynál a tőle már-már megszokott lehelet finom megoldásokkal elkerülte, hogy fogadóként kezdje a döntő szettet. A játszmát már nem tudta megmenteni az olasz, Fucsovics könnyen kiharcolta a döntő szettet. Marci annak ellenére viszonylag sok hibával és pocsékul indította a döntő szettet, hogy lendületben volt. 3-0 volt Fognininak, majd hirtelen már 3-3 állt az eredményjelzőn. 4-3-nál Fognini egy netsen megpattanó labdával jutott break labdához, majd számára a lehető legjobbkor megszerezte ismét a break előnyt. Ezt az fórját már nem pazarolta el Fognini, aki egy semmire hozott adogatójátékkal lezárta a meccset.

Hiába küzdött nagyot Fucsovics, búcsúzott Fognini ellen
Kép forrása: nemzetisport.hu

Fucsovics miután tegnap párosban búcsúzott Ricardas Berankis oldalán ( a Mektic/Skugor duó győzte le őket 6/2 6/2 6/2 arányban ), véget ért számára minden fronton az idei wimbledoni küzdelem. Fognini a következő körben a Gilles Simont döntő szett 8/6-ra legyőző Tennys Sandgrennel csap össze.

A mérkőzés végeredménye: 

Fabio Fognini ( 12 )-Fucsovics Márton 6/7(6) 6/4 7/6(3) 2/6 6/3

Kiemelt kép forrása: bbc.co.uk