Wimbledon 2019: Kiesett a címvédő, Barty és Serena is továbbment

Tegnap a harmadik fordulóba jutás volt a tét a felső ágon a hölgyeknél. A legnagyobb meglepetést a címvédő Angelique Kerber kiesése szolgáltatta. 

Angelique Kerber egy könnyű csatán már túl volt, a második körben az amerikai Lauren Davis ellen kellett volna továbbjutnia. Nem úgy kezdődött ez a mérkőzés, hogy a németnek gondja lehet. Az első szettben lecsapott a lehetőségekre és kétszer is elnyerve az amerikai adogatását szettelőnybe került. Davis azonban a folytatásban remek tempót tudott diktálni és rengeteg alkalommal a világranglista ötödik csak szemlélni tudta a mellette elhaladó labdát. Hiába kezdett jól a címvédő, csupán három játékot tudott nyerni a következő két szettben. Kerbernek így továbbra sem megy valami fényesen idén a játék a Grand Slam tornákon, hiszen 2019-ben csupán egy Australian Open nyolcaddöntő volt ilyen tekintetben a legjobb szereplése.

Kerbernek nem tartott sokáig a wimbledoni torna
Kép forrása: newsindianexpress.com

A többi nagyobb név nem szeretett volna Kerber cipőjében járni és annak megfelelően teljesítettek. A világelső Ashleigh Barty továbbra is magabiztosan menetel, második fordulós mérkőzésén a belga Alison Van Uytvanck csupán négy játékot tudott elcsípni ellene. A tegnapi napon a kétszeres wimbledoni győztes Petra Kvitova egy szorosabb és egy simább szettben győzte le az innentől a női párosra fókuszáló Kristina Mladenovicot. A korábbi US Open győztes Sloane Stephens is sima két játszmában jutott tovább a kínai Yafan Wanggal szemben. A legnehezebb dolga Serena Williamsnek volt. A 23-szoros Grand Slam bajnoknak ugyanis ki kellett ütnie az ébresztőóráját, hogy szetthátrányból fordítva legyőzze a szolvén Kaja Juvant.

A játéknap eredményei itt tekinthetőek meg:

https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/results/day11.html?event=LS

Kiemelt kép forrása: newshub.co.nz