Wimbledon 2019: A második héten beindul a Fed-Express?

2019. július 8.
by cort

Egy óra tizenöt perc játék után jutott a nyolc közé a nyolcszoros győztes Roger Federer. A második helyen kiemelt svájcira az olasz Matteo Berrettini várt a nyolcaddöntőben, aki a wimbledoni tornát megelőzően két füves pályás tornán is jól szerepelt, a mai napon azonban szemernyi esélye sem volt a korábbi világelső ellen. Federer nem csak az adogatásai mögött, de fogadóként is nagyon jól teniszezett, és mindössze öt játékot engedélyezve, 6-1 6-2 6-2 arányban jutott a negyeddöntőbe, ahol Kei Nishikori vár rá. A japán teniszező a kazah Mikhail Kukushkint búcsúztatta négy játszmában, és 2018 után ismét tagja a wimbledoni legjobb nyolcnak.

A nap utolsó összecsapásán meglepetésre az argentin Guido Pella öt játszmában búcsúztatta Milos Raonic-ot. A kanadai játékos 6-3 6-4 arányban nyerte az első két szettet, de a 2016-os finalista a negyedik játszmában hiába adogathatott a mérkőzésért, Pella nagyszerű tenisszel 6-3 7-6 8-6-tal fordítani tudott. Az argentin a nyolc között Roberto Bautista Aguttal találkozik.

Ezekkel a mérkőzésekkel pedig kialakultak a szerdai negyeddöntők párosításai. A felső ágon Djokovic – Goffin és Bautista Agut – Pella, az alsó ágon pedig Nadal – Querrey és Federer – Nishikori összecsapásokat rendeznek.