Wimbledon 2019: Kiesett a világelső, szabad az út Serenának?

2019. július 8.
by cort

Meglepetésre búcsúzott az eddig nagyszerűen teniszező világelső Ashleigh Barty a wimbledoni tenisztornától.

Az ausztrál teniszezőnőnek az amerikai Alison Riske állta útját a legjobb tizenhat között, aki már wimbledoni tornát megelőzően megmutatta, hogy idén számolni kell vele füvön. Néhány hete a surbitoni ITF tornán, majd pedig azt követően a s’Hertogenbosch-i WTA viadalon nem talált legyőzőre (utána villámgyorsan búcsúzott Mallorcán, de az már inkább Wimbledonnak szolt). A mérkőzést ugyan Barty kezdte jobban, és 6-3-mal előnybe került, de Riske az idei tornán harmadjára is szetthátrányból tudta megfordítani az összecsapást.

Barty kiesésével az amerikai Serena Williams járt a legjobban, aki a világelső helyett így honfitársával találkozik a nyolc között. Serena egyre magabiztosabban teniszezik, a mai napon sem adott sok esélyt a spanyol Carla Suarez Navarronak, 1 óra 5 perc alatt 6-2 6-2-vel jutott a negyeddöntőbe.

A további mérkőzéseken két szettben jutott a négy közé Elina Svitolina, aki a horvát Petra Martic-ot verte 6-4 6-2 arányba. Az ukrán hölgy az elődöntőbe jutásért a cseh Karolina Muchovával találkozik, aki 4-6 7-5 13-11-gyel ment tovább a torna egyik esélyese, Karolina Pliskova ellen.

Kép forrása: twitte.com/josemorgado