Wimbledon 2019: Nadal az urak első negyeddöntőse

A korábbi kétszeres bajnok simán jutott be a legjobb nyolc közé, karrierje során hetedik alkalommal.

“Ibériai összecsapást” rendeztek a Wimbledoni Teniszbajnokság második hetének nyitónapján. A portugál Joao Sousára hárult az a nehéz feladat, hogy megakadályozza Rafael Nadal (3.) egymást követő nyolcadik Grand Slam-negyeddöntőjét. A spanyolok legendájával azonban nem nagyon tudott mit kezdeni, ahogyan arra számítani is lehetett valamelyest.

A 2008-as és 2010-es bajnokság győztese nem vesztegette az idejét a Centerpályán. Ugyan Sousa személyében portugál teniszező eddig soha nem látott “messzeségig” jutott el, de a negyedik forduló jelentette a zenitet. Nadal mind a három szettben kétszer-kétszer vette el Sousa szerváját, miközben az övére olyan hatékonyan vigyázott, hogy break-labda hárítására sem kényszerült a szűk két óta során. A Salakkirály így már várhatja is ellenfelét a szerdai negyeddöntőkre, ahol biztosan amerikai teniszezővel fog játszani: már csak az a kérdés, hogy Tennys Sandgren vagy Sam Querrey nyeri-e házi mérkőzést?

Nadal győzelme alatt született egy másik spanyol siker is a 18-as pályán. Roberto Bautista-Agut (23.) hasonló magabiztossággal nyerte meg meccsét a francia Benoit Paire (28.) ellen és az Australian Open után második Grand Slam-negyeddöntőjébe jutott be – nemcsak ebben az évben, hanem karrierje során is. Két nap múlva az ő ellenfele a három évvel ezelőtti döntős, Milos Raonic (15.) vagy az argentin Guido Pella (26.) lesz.

Eredmények

R. Nadal (3.) – J. Sousa 6/2 6/2 6/2

R. Baustista Agut (23.) –  B. Paire (28.) 6/3 7/5 6/2

Kép forrása: twitter.com/SitTanyusha