Összejön az újabb Fedal? – Wimbledon kibeszélő, 9. nap

Elérkezett az év harmadik Grand Slam tornája, és ezúttal sem maradtok napi kibeszélő nélkül! Itt van lehetőségetek szurkolni, esélyeket latolgatni, vagy akár kötetlenül beszélgetni. 

Pella vagy Bautista-Agut wimbledoni elődöntős. Talán így summázhatnánk a rengeteg meglepetéssel tarkított első hetet. Meglepetések ide vagy oda, a Nagy Hármas így is ott van a legjobb 8 között.

A salakmenő Pella idén már megmutatta, hogy legjobb borításán Nadallal is fel tudja venni a versenyt. Rengeteg meccset nyert salakon, a füves jó szereplése mégis meglepetés mindenki számára. Bautista-Agut nem kifejezetten salakos játékos, ő pedig leginkább Djokovic elleni sikerével hívta fel magára a figyelmet. Ha túl jut Pellán, jó eséllyel újra a világelsővel játszhat…

A centeren Djokovic kezd, ellenfele a végre magára találó David Goffin lesz. A 2017-es VB döntős belga jó egy évig nem találta a formáját, a hallei döntőjével és a mostani szereplésével mutatja, hogy megérkezett. Legutóbbi tétmeccsüket salakon játszották, akkor Goffin nyert, az egymás ellenit viszont Djokovic dominálja.

Goffinék után Federer jön a centerre, az idei Wimbledon során eddig remekül teljesítő Nishikori ellen. Federer sima 3-ban intézte el Berrettinit, Nishikori pedig 4 játszmában jutott tovább Kukushkin ellen. Fura mód még egyetlen ötszettest sem játszott a japán, és mindösszesen ezt az egy játszmát veszítette el. Legutóbbi meccsüket a világbajnokságon Nishikori nyerte, füvön 2014-ben Halléban találkozta, akkor sima Federer siker született.

Ezúttal Rafa szorult ki a centerről, Querrey ellen játssza majd az 1-es pálya második meccsét. A nagyok közül talán Nadal volt eddig a legmeggyőzőbb, meglátjuk, hogy Querrey szerváit is simán tudja e fogadni. Az egymás elleni 4-1 a spanyolnak, legutóbbi meccsüket viszont Querrey nyerte a 2017-es acapulcoi döntőben.

Federer és Nadal esetleges sikerével a Garros után ismét Fedal lehet az elődöntőben.

A nap teljes programja:

14:00 Novak Djokovic – David Goffin
14:00 Guido Pella – Roberto Bautista-Agut
16:00 Kei Nishikori – Roger Federer
16:00 Sam Querrey – Rafael Nadal

kiemelt kép forrása: lavercup.com