Wimbledon 2019: Fordítás után tarolt Djokovic a negyeddöntőben

A címvédő és világelső szerb a belga David Goffint győzte le három szettben és elsőként jutott a négy közé a férfi egyes mezőnyében.

David Goffin (21.) hét játék erejéig azt hihette, felveheti a versenyt Novak Djokovic-csal (1.), a Wimbledoni Teniszbajnokság címvédőjével. A korábbi top 10-es belga ugyanis jól kezdte a világelső elleni negyeddöntőt szerda délután. Az első játékokban ő tudta kifejteni a nagyobb nyomást, második nekifutásra pedig el is tudta venni a szerb adogatását, de mikor szervált az 5/3-as vezetésért a nyitószettben, új mérkőzés vette kezdetét.

Goffin minden követ megmozgatott, de hiába…

Djokovic renoméjának megfelelően egyről a kettőre tudott váltani, s nemhogy megfordította és megnyerte az első játszmát, de a meccs hátralevő része során mindössze két játékot “hagyott” az ATP Finals korábbi döntősének – végeredmény: 6/4 6/0 6/2. Szinte pontosan két óra után már ellenfele gratulációját fogadhatta. Bejutott ezzel karrierje kilencedik elődöntőjébe Wimbledonban, ahol vagy a korábbi döntősöket – Kevin Anderson és Milos Raonic – búcsúztató Guido Pellával (26.), vagy a spanyol Roberto Bautista-Aguttal (23.) találkozik. Utóbbi győzelme esetén lehet némi félnivalója a 15-szörös Grand Slam-bajnoknak, hiszen “RBA” idén már kétszer is legyőzte a világelsőt.

A másik (alsó) ágon azonban egy sokkal izgalmasabb párosításra lehet kilátás. Ha Roger Federer (2.) legyőzi Kei Nishikorit (8.), Rafael Nadal (3.) pedig Sam Querreyt, az azt jelentené, hogy negyvenedik (!) alkalommal jön össze a sportág legnépszerűbb párharca a svájci és a spanyol legenda között.

Képek forrása: twitter.com/Wimbledon