Wimbledon 2019: Összejött a 40. Fedal!!!

Rafael Nadal negyeddöntőjét is magabiztosan megnyerte, így összejött az álomelődöntő Roger Federer ellen. A spanyol három szettben verte az amerikai Sam Querreyt. 

Rafael Nadalt már csak egyetlen győzelem választotta el attól, hogy zsinórban másodszor játsszon Grand Slam tornán elődöntőt Roger Federerrel. A negyeddöntőben azt a Sam Querreyt kellett volna legyőznie, aki ellen ugyan pozitív volt a mérlege, azonban utolsó mérkőzésén Acapulcoban kikapott tőle.

Nadal nagyon korán break előnybe került és úgy nézett ki, hogy már a mérkőzés elejétől Querrey fölé tud kerekedni. Az amerikai azonban nagyon kitartóan a spanyol nyomában maradt és kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy 5-3-as hátránynál hárított három játszmalabdát. A következő játékban Querrey az utolsó pillanatban visszajött a break hátrányból, azonban sokra mégsem ment vele. Nadal a következő két játékot Nadal neve mellé jegyezték fel. Innentől kezdve Nadal megmutatta Querreynek, hogy ne nagyon számítson arra, hogy 2017 után másodszor is elődöntőbe juthat. Egyre agresszívabban irányította a pontokat és Querrey rendre védekező pozícióba szorult. A folytatásban Querrey már nem tudta kontroll alatt tartani a saját adogatójátékait, amit a második és a harmadik játszmában is egyaránt két alkalommal elvesztett. Emellett az amerikainak fogadóként pedig a második szett közepén lévő két elszalasztott break labdája után megszűntek az ilyen fajta lehetőségei. Nadal ebben 70 percben már csak négy játékot engedélyezett a 2017-es elődöntősnek és nagyon magabiztosan továbbjutott.

Csak az első szett volt szoros, Nadal könnyen legyőzte Querreyt
Kép forrása: wimbledon.com

Összejött tehát 40. alkalommal is az a meccs, amit a sorsolás után mind a két szurkolótábor és a tenisz szerelmesei joggal várhattak. Pénteken kiderül, hogy Federer visszavág-e a 2008-as itteni döntős vereségért, vagy Nadal 2-2-re javítja a svájci elleni wimbledoni mérlegét és döntőbe jut.

A mérkőzés végeredménye: Rafael Nadal ( 3 )-Sam Querrey 7/5 6/2 6/2 

Kiemelt kép forrása: wimbledon.com