Wimbledon 2019: Svitolinával és Strycovával lett teljes az elődöntős mezőny

A tegnapi napon Serena és Halep továbbjutása után másik két negyeddöntőt rendeztek a hölgyek versenyében. A világbajnoki címvédő bejutott a legjobb négy közé, még a center pályán az utolsó talpon lévő női brit játékos is elbúcsúzott. 

Elina Svitolina 2015 óta próbálkozott elődöntőbe jutással Grand Slam tornán, ám ez négy alkalommal rendre meghiúsult. Ellenfele az a Karolina Muchova volt, aki nagy meglepetésre legyőzte a nála jóval esélyesebb szintén cseh, Karolina Pliskovát. Muchován nem látszott a megilletődés első Grand Slam negyeddöntője miatt, és az első szettben 5-3-ig rendkívül jól teniszezett. Az ukrán azonban olyan mértékben nem volt hajlandó odaadni vetélytársának ezt a szettet, hogy zsinórban 4 megnyert játékkal a maga javára fordította azt. Ennek ellenére a cseh lány rögtön break előnnyel indította a második játszmát és 2-0-ás előnyt szerzett magának. Akkor még nem lehetett sejteni, hogy ezek lesznek Muchovának az utolsó megnyert játékai a mérkőzésen. Svitolina nagyon összeszedte magát és a következő hat játékot egyaránt megnyerve elődöntős lett. Az ukrán teniszezőnő a legjobb 4 között Simona Haleppel csap össze.

Svitolina ötödik próbálkozásra már Grand Slam elődöntőbe jutott
Kép forrása: eurosport.co.uk

A britek utolsó reménysége Konta Johanna volt egy esetleges női egyéni győztesre, amire Virginia Vade 1977-es diadala óta várt a wimbledoni publikum ebben a versenyszámban. A hazai játékos zsinórban második Grand Slam elődöntőjéért hajtott és ebben a cseh Barbora Strycova szerette volna megakadályozni. Konta már az első Strycova adogatójátékból breaket csinált, azonban a szett közepén az előnye elszállt. A Tiebreakig már csendesebben zajlottak az események, majd a 7 nyert pontig tartó rövid szakaszt végül Strycova tudta megnyerni, amit egy viszonylag súlyos Konta tenyeres rontásnak köszönhetett. A második játszmában Konta a fontos pontoknál továbbra is igen gyengén teniszezett. Ezeknek a kritikus pontoknak gyakorlatilag az odaajándékozása sima második szettet eredményezett. Strycova a szett elején, majd a végén is elvette ellenfele adogatását, és karrierje során először elődöntős egy Grand Slam versenyen. A cseh játékosnak nem lesz könnyű dolga a döntőbe jutásért, hiszen Serena Williams vár rá.

A torna meglepetésemberét Konta sem tudta megállítani
Kép forrása: eurosport.co.uk

A negyeddöntők eredményei: 

Barbora Strycova-Konta Johanna ( 19 ) 7/6(5) 6/1

Elina Svitolina ( 8 )-Karolina Muchova 7/5 6/2

Kiemelt kép forrása: foxsportsasia.com