Wimbledon 2019: Simona Halep a női bajnok

2019. július 13.
by cort

A román Simona Halep nyerte a hölgyek versenyét, a volt világelső két szettben, 6-2 6-2 arányban győzte le a hétszeres bajnok Serena Williams-et.

Nem sok olyan lehetséges forgatókönyv volt, ami alapján esélye volt Halepnek a győzelemre a 23-szoros Grand Slam bajnok ellen, de az már a mérkőzés elején látszott, hogy egyik akár megvalósulhat ma délután. Halep nagyszerűen kezdett, magabiztosan teniszezett, ezzel szemben az amerikai rengeteg hibával játszott. A román kihasználta a két játékos közti nagy különbséget, és bő tíz perc után már 4-0-ra vezetett. A folytatásban egyre jobban magára talált Williams, de ez már csak arra volt elég, hogy a saját adogatásait hozza, az első szettet 6-2 arányban Halep nyerte.

A pillanat
Forrás: twitter.com/wimbledon

A második játszmában 2-2-ig mindkét hölgy magabiztosan hozta az adogatását, ezt követően azonban Serena ismét könnyű labdákat rontott, és Halep újra breakelőnybe került. A román nem lassított, továbbra is fantasztikusan teniszezett, az amerikai pedig képtelen volt vele felvenni a versenyt, 4-2 után a duplabreak pedig megpecsételte a sorsát. Halep 56 perc játék után 6-2-re kiszerválta a meccset, és tavalyi Roland Garros győzelme után Wimbledonban is győzni tudott.

Kép forrása: twitter.com/wimbledon