Wimbledon 2019: Cabal és Farah drámai csatában szerezték első közös Grand Slam győzelmüket

A férfi döntő páros döntőjétől maximális drámaiságot kaptunk. Juan-Sebastian Cabal és Robert Farah óriási csatában verték Nicolas Mahutot és Edouard Roger-Vasselint. 

Aki jártas a wimbledoni történelemben, nem lepődik meg azon, hogy Nicolas Mahut belebonyolódik egy hosszú öt szettig nyúló találkozóba. A 2010-es már legendássá vált mérkőzés vesztes résztvevője ezúttal is szomorúan távozhatott, hiszen egy majdnem öt órás mérkőzést veszített el, ezúttal párosban. A férfi párosoknál megszokásnak számít, hogy a breakek tárháza általában zárva marad, nos ez az első négy szettet nagyjából jellemezte. A kolumbiai kettős úgy jutott el 2-1-es vezetésig, hogy a fogadók egyáltalán nem tudtak érvényesülni, majd a negyedik szettben egy tűzijáték szerű break váltást követően a francia kettős kiharcolta az mindent eldöntő ötödik játszmát. A szett elején a franciák igen hamar elkezdtek a tűzzel játszani és csupán addig kerülték el a megégést, amíg Farah képtelen volt levetkőzni az idegességét. A kolumbiak a negyedik break labdát a játékon belül már értékesítették, azonban nagyon könnyelműek voltak saját adogatásból 40-15 után, Roger-Vasselin pedig egy határozott returnnel búcsút intett a break hátránynak. Ebben a játszmában viszont pont a fiatalabb francia volt az, aki gondban volt a szervái mögött és 4-3-as hátrányban, Farahék ismét Roger-Vasselin szerváját nyerték el. Mahuték megpróbáltak visszazárkózni, volt 0-30-uk is Cabal adogatásánál. Ekkor viszont a kolumbiai kettős nagyon összeszedte magát és 30-30-at követően két egyértelmű gyors ponttal megnyerték a mérkőzést.

Cabal és Farah maratoni csatában nyerték a wimbledoni tornát
Kép forrása: youtube.com

Juan Sebastian Cabal és Robert Farah megérdemelten egymás oldalán a csúcsra értek. Egy jó ideje már meghatározó tagjai az élmezőnynek, két 1000-es római tornagyőzelem után már a Grand Slam diadal is összejött nekik.  Közülük egyébként Cabal már 2017-ben vegyes párosban Australian Open tudott nyerni, viszont Farahnak eddig mind a két versenyszámban egyaránt csak elbukott finálék jutottak ki. A kolumbiai kettős miután 2018-ban Melbourneben még kikaptak Marachtól és Pavictól, ezúttal már trófeával a kezükben távoznak. A wimbledoni győzelem egyben azt is jelenti, hogy holnaptól az ő nevükkel kezdődik a világranglista.

A döntő végeredménye: 

Juan Sebastian Cabal/Robert Farah ( 2 )-Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin ( 11 ) 6/7(5) 7/6(5) 7/6(6) 6/7(5) 6/3 

Kiemelt kép forrása: foxsportsasia.com