Newportban is kiesett a címvédő

Most már egészen biztossá vált, hogy a három torna egyikén sem lesz címvédés ezen a héten. A tavalyi győztes Steve Johnson két szettben kapott ki a szintén amerikai Cristopher Eubankstől. 

Steve Johnson nagy reményekkel és nem mellesleg óriási téttel vágott neki az idei newporti küzdelmeknek. Az amerikai teniszezőnek ugyanis 250 pontot kellett volna megvédenie, első mérkőzésén honfitársával, a 23 éves Cristopher Eubankssal csapott össze. A mérkőzés remekül kezdődött a címvédő számára, azonban hamar elszállt a megszerzett break előnye. Az első játszmát rövidítés döntötte el, amit annak ellenére Eubanks nyert meg, hogy Johnsonnak volt négy játszmalabdája. A fiatalabb amerikai viszont 10-9-es vezetésnél a második szettlabdájából elhozta az első szettet. Ennek ellenére Johnson nem esett szét, hamar elvette honfitársa adogatását. A címvédő nagyon közel járt a döntő szett kiharcolásához, viszont oda lett a break előnye, amikor a szettért adogathatott. Nem sokkal később jöhetett egy újabb Tiebreak, amit ezúttal is Eubanks nyert meg, aki így két szettben kiejtette Johnsont.

Steve Johnsonnak továbbra se megy túlságosan idén és ezzel a vereségével legjobb esetben is épphogy benne marad az első 100-ban. A fiatalabb amerikai a következő körben a Bernard Tomicot búcsúztató, fehérorosz Ilya Ivashkával mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye:

Cristopher Eubanks-Steve Johnson ( 5 ) 7/6(9) 7/6(6)

Kiemelt kép forrása: stadiumastro.com