Balázs Attila már negyeddöntős Umagban

Balázs Attila újabb kőkemény csatát nyert meg. Ezúttal a 2017-es párizsi 1000-es verseny döntőse, a szerb Filip Krajinovic gratulálhatott neki. 

Nem volt egyszerű helyzetben Balázs Attila. A második fordulós ellenfél, Filip Krajinovic személyében nem ígérkezett könnyű feladatnak, ráaádásul a magyar teniszezőnek ez volt 4 nap alatt a negyedik mérkőzése. Ezen a tornán eddig Ati remekül játssza az első szetteket és ez most sem volt másképp. Nagyon hamar sikerült elnyernie a szerb adogatását, aki csak abból tudott volna maximum erőt meríteni ebben a 38 percben, hogy 2-5-nél hárított öt játszmalabdát. Ez azonban nem zavarta össze Attilát, aki a következő játékot már saját szervája mögött simán hozta és ezzel szettelőny tudatában fújhatott egy nagyobbat. A második szettben egy breaket követően Krajinovic lépkedett az egyenlítés felé, azonban Ati az utolsó pillanatban eltűntette a minimális hátrányát. A Tiebreak döntött arról, hogy lesz-e folytatás, Krajinovic 7-1-re nyerte ezt a rövidebb szakaszt. A döntő játszmában Ati addig küzdött, amíg ki nem harcolta az újabb Tiebreaket. Krajinovic kétszer volt break előnyben, ráaádásul a mérkőzésért is adogathatott 6-5-ös vezetésénél. Ismerve Attila harciasságát, nem meglepő módon innen is visszajött, majd a mindent eldöntő rövidítést, gyakorlatilag végig vezetve behúzta.

Balázs Attila 2 óra 39 perces küzdelmet nyert meg, és azért nem kis skalpnak számít Filip Krajinovic legyőzése. A magyar játékos az elődöntőbe kerülésért Stefano Travagliával játszik. Az olasz úgy jutott negyeddöntőbe, hogy ellene Fabio Fognini 1/6 1/2-es állásnál feladta a találkozót.

Kiemelt kép forrása: nemzetisport.hu