Toni Nadal: az idei döntő nem volt olyan jó, mint a 2008-as

Toni Nadal szerint a Djokovic győzelmével zárult vasárnapi wimbledoni döntő jó volt ugyan, de nem annyira, mint a 2008-as, melyen unokaöccse hasonlóan drámai párharcban múlta felül Roger Federert.

A világelső Novak Djokovic két meccslabdát hárítva, döntő szett tie-breakben nyert Federer ellen Wimbledonban, és megszerezte pályafutása 16. Grand Slam trófeáját. A mérkőzést az izgalmak mellett az is legendássá tette, hogy már a bevezetését követő első éven rövidítésre került sor a döntő játszmában, 12-12-es állásnál. Toni Nadal szerint azonban a “statisztikák” alapján a 2008-as döntő, ahol Rafael Nadal 4 óra és 48 perc játék után döntő szett 9-7-re nyert Federer ellen még ennél is jobb volt.

“Nagyon jó, lendületes mérkőzés volt ez a szurkolók számára. Megtörtént minden, amit csak kívánhatunk egy döntőtől, Federernek két meccslabdája volt, és kellően hosszúra is nyúlt. Az adatok azonban azt mutatják, hogy a 2008-as döntő jobb volt.” – mondta Toni Nadal a COPE-nak és a Radio Marca-nak adott interjújában.

Toni bácsi arra már nem tért ki, hogy pontosan milyen statisztikai adatokra, mutatókra gondolt, viszont Rafa idei wimbledoni teljesítményét értékelte néhány mondatban.

“[Rafa] Nadal Rómában és a Roland Garroson is győzni tudott, így remek mentális állapotban érkezett Wimbledonba, úgy gondoltam, sokáig jut majd a tornán. Az elődöntőben azonban sajnos nem mutatott olyan jó játékot, mint a korábbi mérkőzésein.”

Rafael Nadal számára idén a Federer elleni elődöntő jelentette a végállomást, a spanyol 2011-óta nem jutott be a döntőbe az All England Clubban. A megnyert mérkőzések számát tekintve Wimbledonban teljesít a leggyengébben a Grand Slam tornák közül, 53 megnyert találkozója mellé 12 vereség párosul. Összehasonlításképp ez a mutató a Garroson 93-2.

Idén Wimbledon mellett Djokovic az Australian Opent is megnyerte, Nadal pedig ismét, immár 12. alkalommal győzött a Roland Garroson, így mindketten közelebb kerültek Federer 20 Grand Slam győzelmet számláló rekordjához. Hármuk csatája a US Openen folytatódik, ahol Toni Nadal szerint Djokovic pályázik a legnagyobb eséllyel a végső győzelemre.

Forrás

Kép forrása: marca.com