Balázs Attila elődöntős Umagban

Balázs Attila egy újabb nehéz csatán van túl. A magyar játékos Stefano Travagliát, a változatosság kedvéért döntő szettben verte meg. 

Fel kellett pörögnie rendesen Balázs Attilának, hiszen két kőkemény három szettes mérkőzés volt a lábában, plusz a selejtezők. Az ellenfél az olasz Stefano Travaglia volt, aki Atinál lényegesen frissebben álhatott oda a negyeddöntőre. Ez az első szettben valamennyire látható is volt, ahol hiába kezdett breakkel Ati, az olasz nagyon hamar átvette az irányítást. Úgy tűnt ez a két majdnem három órás mérkőzés sok volt Attilának, azonban amikor break hátrányba került a második szettben, elkezdte felszívni magát. A második szettben Attila elkezdett egyre magabiztosabban adogatni és szorongatta Travaglia adogatásait. El is jutott szettlabdáig, a játszmát végül rövidítésben nyerte meg. Látszott, hogy megvan a kellő lendület Atiban, hogy tovább vigye a saját akaratát. A döntő szett elején elvette az olasz adogatását, majd 5-3-nál fogadóként fejezte be a mérkőzést, megkímélve magát a felesleges izgalmaktól. Balázs Attila 2 óra 21 perc alatt győzte le Stefano Travagliát.

Balázs Attila karrierje során másodszor játszhat ATP 250-es tornán elődöntőt, legutóbb 2012-ben  vívott, akkor Bukarestben Fabio Fognini győzte le. A magyar játékos a döntőbe jutásért a szerb Laslo Djerével küzd meg.

Kiemelt kép forrása: m4sport.hu