Angelique Kerber nyolc hónap után megvált edzőjétől

2019. július 21.
by kert

A csalódást keltő wimbledoni szereplés után váltak külön útjaik Rainer Schüttlerrel

A háromszoros Grand Slam győztes Kerber idei éve meglehetősen hektikus. Bár Indian Wells-ben és Eastbourne-ben döntőt játszott, és 11. helyen áll az év végi Shenzen Openre kvalifikáló rangsorban, eddig egyetlen Grand Slam tornán sem élte túl az első hetet: Ausztráliában a negyedik fordulóban, a Roland Garroson rögtön az első mérkőzésen, míg Wimbledonban -címvédőként- a második körben búcsúzott.

A korábbi Australian Open-döntős Schüttlerrel együtt töltött rövid idő alatt ugyan jó barátok lettek, de az eredményekben ez nem mutatkozott meg. Kerber formája és koncentrációja is elmarad a tavalyitól.

Döntéséről a német teniszező Twitter oldalán számolt be: “Sosem könnyű továbblépni, főleg, ha olyan nagyszerű emberrel dolgozhatsz, mint Rainer. Hálás vagyok a munkájáért. Voltak már hullámvölgyek, fordulópontok a pályafutásomban, sportolóként ezt el kell fogadnom. Tanulni kell a vereségekből és a győzelmekből egyaránt, és tovább keresni a kihívásokat, fejlődési lehetőségeket.”

A korábbi világelső legközelebb augusztusban, a torontói Rogers Kupán lép pályára. Arról egyelőre nincs hír, kivel folytatja a szakmai munkát.

A kiemelt kép forrása: https://www.whimn.com.au